Додати запис

«НАМИСТО З ПЕРЛІВ» від Ігоря ПОЛІЩУКА!

Все починається з чиєїсь думки, бажання чи слова! Молодість, свіжі ідеї, енергійність, амбіційність, цілеспрямованість, бажання змін – це риси, які є рушійною силою світового розвитку. Головне, чим вони супроводжуються, – мудрістю і досвідом чи просто емоціями.

Щоразу при зміні влади, чи це місцевої ради, чи обласної, чи просто установи, організації або підприємства, повітря насичується очікуванням. Кожен молодий керівник – це «свіжа кров», бажання дій та змін. Це добре. Та є один «камінь», об який спотикається кожен молодий можновладець. Цей «камінь спотикання» - досвід та знання. Без цих складових на «світ з’являються», незрозумілі людям «перли». Наше місто теж почало «нанизувати» дизайнерське намисто від нового в.о. очільника Луцької міської ради Ігоря Поліщука.

Всі ми читали: «Зміни будуть, і вони вже почались!» і тут досвід та знання видали перші «ПЕРЛИНИ».

Вразливою точкою нашого міста є пенсіонери, інваліди – соціально незахищена категорія громадян. Кожен новий керівник починає з того, що намагається заручитись їх підтримкою, а тим більше, коли діло йде до виборів. Питанням № 1 став міський транспорт та перевезення пасажирів. Першою гучною заявою стало підняття цін на маршрутні автобуси до 4-х гривень. Сварились, обіцяли, блокували, а тоді взяли і забули. Сталось, та й сталось! Люди їздять, платять, під міською радою не стоять – значить пережили. Перевізники ж зрозуміли, що таким чином можна і далі піднімати рентабельність, може і знов промовчать! Але на щастя, набивши «гузя» об людський осуд, таки вирішили переглянути ціну в 4 гривні. Буде видно, що з того вийде! Так і набувається досвід керівника.

Хтось вчиться на чужих помилках, а наші люди лише на своїх!!!

На черзі був ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТ!

Тут першою «перлиною змін» стала заява І.Поліщука про відмову «ДОТУВАТИ» збиткове Луцьке підприємство електротранспорту. Оце видав! Мабуть з опалу! Поясню!

Перевезення пільгової категорії пасажирів БЕЗКОШТОВНО міським електротранспортом – це право гарантоване Законом. Все захищене Законом передбачає на виконання своїх цілей закладення коштів. Варіанти два: або дати ці гроші пенсіонеру чи іншому пільговику в руки, або оплатити їх проїзд шляхом перерахунку коштів з бюджету міста перевізнику за надані послуги. Все просто, є право, а значить має бути виконання! Є виконання роботи, має
бути оплата за зроблену роботу. Звичайно, будуть збитки в ДЕПО, якщо будуть такі заяви замість грошей і такі ДОТАЦІЇ. Так ми ще довго будемо жалітись на некомфортабельність тролейбусів.

ДЕПО - рідне Луцьке підприємство, якому вже 45 років. Ми, Лучани, з ним скоро «золоте весілля» справляти будемо. Керівників було багато, всіх не порахувати. Тут тепер теж довгоочікувані зміни! Керівник теж молодий, цілеспрямований з бажанням нововведень та покращення перевезень для нас, пасажирів.

Останнім часом в пресі та онлайн виданнях тільки два питання – міська рада і ДЕПО. Чому так? Незрозуміло! Замість того, щоб дружно попрацювати на благо міста, час витрачають на безпідставні звинувачення. З ДОТАЦІЯМИ розібрались ніби. Все всім ясно. І тут наступна «перлина». Як в анекдоті: - «Як згадаю, що не дівкою тебе брав!..».

Проходить процес введення АСОП – автоматизованої системи обліку пасажирів – важливий, цікавий, а головне потрібний процес. Людям він принесе комфорт, якість послуг, зручність, для міської влади і перевізника – прозорість використання бюджетних коштів і об’єктивне обчислення перевезених пільговиків. Все чесно! Всі мають бути задоволені, так ні! Не розібравшись у складній процедурі тендерних закупівель Ігор Поліщук з опалу на телебаченні заявив: «провели махінації з тендерами – звільнити директора КП «ЛПЕ» Грицюка. Скажу я Вам, такі заяви підсудне діло для обох! Першому за безпідставні звинувачення, якщо це голослівно! А другому стаття, якщо дійсно махінація. Ніхто не може бути названий злочинцем, якщо це не визнано та не доведено судом.
На жаль чи на щастя, в нас у місті не монархія, а демократичне суспільство.

Давайте розберемось! Тендери діляться на допорогові закупівлі і безпосередній процес закупівель. Звинувачення висуваються фактично до процесу допорогових закупівель. А ні там, ні там порушень не виявлено! А виходить, що міській владі видніше ніж правоохоронним органам і контролюючим органам, які вже не раз безрезультатно «мусолили» цю справу. Чого «мусолили» зрозуміло – гроші. Де є гроші, там є зацікавлені у виграші тендеру і незадоволені програшом.

Є незадоволення, є скарга – як наслідок є перевірка! Перевірили з усіх сторін – законно!

Навіть Гройсман і той визнав що фірма, яка виграла тендер, єдина, що себе відповідально і дієво зарекомендувала.

Постає питання – за що ж звільняти директора з посади? Цікаво, які законні підстави висуватимуться та які законні дії вчинятимуться Поліщуком далі.
І чи таки не розібрався, чи то є якісь інші підстави таких заяв?

Так можна ж і далі піти. Відсторонити від роботи, проводити розслідування фактів, які давно розслідувані. В нас це вміють. Ох ці фантазії, аж мороз по шкірі…

Та надіємось, що це просто недосвідченість нового міського очільника, а не незаконність і голослівність дій.

Дорогі наші керівники!!! Працюйте злагоджено – хорошу справу робите, дбаєте про нас, Лучан, про краще життя тих, хто має вади зору, слуху, не можуть повноцінно рухатись та й усіх решта, хто хоче бачити своє місто розвинутим і комфортним.

Пам’ятайте, що єдиним джерелом влади є народ! Спрямуйте свою енергію на благо міста, а не на сварки та звинувачення. Надіємось, що спільний досвід та розуміння потреб міста спрямує нові сили в правильне русло.

Кожен керівник має своє намисто з помилок та «перлин», та головне, щоб ці помилки вчасно усвідомлювались і не завдавали шкоди людям.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
влада наша - що хочемо, те і робимо! А для вас - чумадан - вокзал...
Відповісти
Мене цікавить,як визначають суму для компенсації проїзду пільговиками.Хто і скільки проїздив?,а?
Відповісти