Додати запис

Чергова річниця Революції Гідності просто так не завершиться

21 листопада, вже в четвертий раз в Києві на Майдані зберуться люди. Тільки, якщо попередні три рази вони їхали додому, то цього разу все говорить про те, що вони залишаться – як показує практика, при потребі це можна зробити в Жовтневому Палаці, Будинку профспілок і інших будівлях на Хрещатику.

На моїй пам’яті, вже втретє стає соромно за державу.
Перший раз це відбулось, коли Ющенко призначив прем’єром Януковича і нагородив Ківалова орденом.
Другий раз, коли Янукович відмовився підписувати в Вільнюсі угоду з ЄС.
Третій раз після всієї вакханалії з Саакашвілі, пожежі в дитячому будинку і виправдання всіх причетних до подій 2-го травні в Одесі. І це ще не кінець, буде ще.

Коли влада зайнята тим, що бореться з опозицією, в неї не залишається ні часу, ні ресурсів ні бажання для проведення реформ, або тримання ситуації в межах стабільності. І все закінчується крахом.

Дуже багато людей в багатьох країнах терплять погану владу і це може тривати доволі довго, але коли вже стає соромно за країну, то це триває не довго.

До тих пір, поки опозиційні партії критикували владу кожна окремо, це не могло нічого змінити і загрози для влади не представляло. А от тільки більшість з них почали об’єднуватись навіть не між собою, а навколо певної цілі, влада відразу відреагувала і в гірших традиціях совка почала робити дурниці і наробить їх ще багато.

Опозиційним партіям треба певний час для розкрутки, але довго ці всі акції тривати не можуть – людям надоїсть і вони перестануть це все сприймати. Як завжди, потрібна фінальна акція. По часу якраз виходить, що така фінальна акція буде проведена 21 листопада, бо є нагода багатьом зібратись на Майдані. А от що буде далі?

Звичайно до уваги буде взята війна на сході України – саме ця війна доволі сильно стримує якісь радикальні виступи проти влади. Це розуміють всі. Але рано чи пізно гасло «Сидіть тихо, бо Путін нападе» перестане діяти і що буде далі – поки що незрозуміло. В любому випадку, до цього дня буде готуватись влада, буде готуватись опозиція і плани в них будуть абсолютно протилежні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.