Додати запис

Весна прийшла – пора народжувати!

Офіційно в Україні згідно з даними Державної служби статистики нараховується трохи менше 45 мільйонів.

Проте, реально за неофіційними даними нас - українців - залишилося в Україні разом з дітьми близько 35 мільйонів. Решта шукає кращої долі десь за кордоном. За роки незалежності українців стає все менше і менше. Першим питання демографічної ситуації системно почав вирішувати Президент Віктор Ющенко. Одним з факторів мотивації українських сімей народжувати стала фінансова підтримка.

З наступним Президентом ця ситуація якось за різними ідеологічно-корупційно-майданівськими скандалами зникла з порядку денного.
І от цієї весни про потребу підтримати українські сім’ї згадали в уряді Гройсмана. До уже звичної фінансової допомоги на пологи і щомісячної виплати в розмірі 860 гривень на дитину протягом трьох років, почали як-то кажуть тепер “апгрейдити” ситуацію.



З вересня 2018 року починають видавати пакунок малюка. Для абсолютної більшості молодих сімей, це стало серйозною підтримкою. Вартує близько 5000 грн. Друзі кажуть, цікава і потрібна річ.
З 2019 запрацювала Муніципальна няня. Оскільки більшість молоді сьогодні “ноги кормлять”, то особливо сидіти в декретах не дуже виходить. 1626 гривень відшкодовує держава, якщо найняти няню по цивільно-правовій угоді. За няню можна взяти безробітну бабусю чи дідуся. Все рівно в багатьох випадках вони допомагають в цій справі.

З квітня багатодітні родини отримуватимуть 1700 грн. від держави на третю і кожну наступну дитину до досягнення нею 6-ти років. Діти то наше майбутнє. Їх має бути багато.

А що далі? Треба не лише народжувати, а й виховувати. В Уряді обіцяють до 2020 року (напевно включно) запустити достатню кількість садочків, щоб жоден український малюк не лишився без дошкільної освіти.

Стратегічно говорять про створення для дітей якісного середовища від народження до дорослого життя. Наступний етап - Нова Українська Школа. Основна зміна - це зміна підходу. Кажуть, тепер дітей вчать бути особистостями, відстоювати власну думку, підтримують їх креативність. Як будь-яка реформа дається непросто. Є плюси, і мінуси. І в цій ситуації те, що може зробити кожен з нас - це дати зворотній зв'язок. Для успішних реформ - потрібна хороша комунікація між ідеологами реформ, її виконавцями та тими, хто споживає її результати, тобто нами.

Отож, напевно, не все так погано у нашій державі.

Весна прийшла - пора народжувати!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як можна такий брєд писати???
Відповісти