Додати запис

Дебати-шоу і монолог про долю країни

Шоу «Дебати» відбулося у всіх барвах.

Спільне

1.Обидва кандидати підсумували весь набір власних бойових прийомів своїх штабів, тому конкретно дебатів по суті було не так багато.

2. Зеленський обрав тактику «я з народом». Для цього в принципі і задумувався формат стадіону. Однак рівномірний розподіл квитків між штабами показав однаково схвальні та не дуже викрики на адресу обох кандидатів. Паритет, бо прихильники Порошенка були однаково чутні.

3.Зеленський добре готувався «з папірця», тому мав ряд заготовок для виступу. Стиль задавати одне запитання десятьма запитаннями одразу – метод збити з пантелику опонента (приходиться думати що казати). Однак Порошенко не пристав на такий випад, і, зрозуміло, відповідав, що хотів.

4. Заготовлені взаємні звинувачення - паритет.

Тактичні ходи кандидатів

1. Порошенко вийшов на «ближній бій» до трибуни опонента. Джентельменський потиск рук конкурентами – хороша відповідь на вчорашню заяву Зеленського, який запевняв, що йому нічого буде потиснути Порошенку. 1:0 на користь Президента.

2.Зеленський навмисно спровокував Порошенка стати на коліна перед народом. Щоб помститися за те, що штаб опонента часто згадував йому готовність стати на коліна перед Путіним. 1:1.

3. Порошенко, на мою думку, міг би краще формулювати запитання опоненту, щоб той не міг відповідати просто. Однак він і виступав не з папірця. Помітно, що Зеленського готували ставити запитання спеціалісти. 1:2

4. Зеленський коли хвилюється не може говорити українською та одразу переходить на російську. Звідси провтик з терористами ЛДНР,яких він назвав «повстанцями». Це не м’яка обмовка щодо "справжнього лідера об’єднаної Європи” Макрона (німці щиро вважають, що ця роль належить Ангелі Меркель - дипломатія вона дуже багатогранна, потрібно слідкувати за словами). 2:2.

5. Якщо на перших порах Зеленському вдалося дещо сконфузити Порошенка деякими різкими запитаннями, то в останні хвилини Порошенко просто добивав опонента, запросив на дебати «Суспільного». Володимир Зеленський по суті своєї програми фактично виступив лише в заключну хвилину. Петро Порошенко добре витримав раунд. 3:2 перемоги досвіду над молодістю.

Тепер другий раунд. Неолігархічний канал. Монолог.

Президент у студії. В яку Зеленський не прийшов.

Тут не шоу, а реальні експерти, які знають чим має займатися Президент.
Після того бою, який дали Юлії Тимошенко ведучі та експерти напередодні першого туру, люблю дивитися цей канал. Колись рупор усіх президентів тепер перетворився у дійсно неупередженого мовника. На який політикам страшніше ходити, аніж на канали медіамагнатів.
До того ж, приємно бачити там в якості експертів багатьох київських колег.
Шоу завершилося, тепер реальна розмова.

А без шоу може говорити з народом лише один.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
перемога 72 на 24
Відповісти