Додати запис

Розкол у Федерації футболу Волині

Чотири роки тому очолював Федерацію футболу Волині Ігор Безуглий, за його керівництва волинський футбол переживав не найкращі часи. Тому футбольна громадськість краю вирішила обрати нового голову, який би дбав про розвиток футболу.

Ситуація загалом у волинському футболі наприкінці двохтисячних років була жахлива. Жалюгідне фінансування, бардак в управлінні. Приміщення ФФВ знаходилося у підвалі в одній кімнаті розміром 3 х 3. Так далі тривати уже не могло.

У 2009-ролці альтернативою Безуглому став тодішній власник і президент ФК «Волинь» Василь Столяр. Людина, яка добре була обізнана зі станом справ у футболі, з грошима, авторитетом. На той час кращого кандидата на посаду голови годі й було знайти.

Тож 27-го жовтня 2009- го року на конференції було обрано головою ГО Федерація футболу Волині Василя Столяра.

Спочатку діяльність нового керівника викликала оптимізм, керівництво ФФВ переїхало з підвалу у нове приміщення, ситуація почала поліпшуватися, але ненадовго.

Одразу після обрання Василь Столяр в рази збільшив фінансування на розвиток більше, ніж його попередник за всі роки головування. Утім лише один рік було добре за його керівництва, а саме у 2010-му.

Але у нього не було своєї програми розвитку футболу. Ми працювали, фактично навмання без чіткого плану дій. Він мав би конкретно визначити обов’язки між заступниками. Мав би впливати на тих, людей, які порушували норми і зловживали службовим становищем, ті спеціалісти, які не виконують своїх функцій мали б бути замінені. На це все було накладено табу, було обрано до керівництва федерації певне коло осіб, які влаштовували в особистих цілях Василя Андрійовича, а те що вони не виконували своїх прямих обов’язків - це вже його не цікавило.

Я вважаю, що такі люди калібру Василя Столяра мали б лобіювати питання фінансування футболу Волині на засіданнях обласної ради, пропонувати різноманітні програми під які виділялися б кошти з обласного бюджету. Але як депутат Волинської обласної ради, він цього не робив.
Він лічені рази був присутнім на засіданнях виконкому ФФВ, не цікавився справами, зустрітися з ним було неможливо. Бувало прийдеш до нього в офіс, чекаєш його цілий день під дверима, а він приходить і каже: «Чого ви прийшли? Я вас не викликав! Йдіть!». Як же так можна було працювати?

Лобіюючи питання розвитку футболу Волині на засіданнях керівних органів Федерації футболу України впиралися в одну і ту ж саму проблему - президент ФФУ Григорій Суркіс у свій час запитував одне і теж саме: «А де ваш керівник? Я з ним би хотів зустрітися».

На жаль сама ситуація і при новообраному президенті ФФУ Анатолію Конькову повторюється. Ми розробляли пропозиції, вносили ініціативи, які б давали поштовх для розвитку волинського футболу, але без особистого лобіювання головою ФФВ з нами ніхто говорити на верхах не хотів.

Не бажаючи більше миритися із тим станом речей, який нині є у ФФВ, я, і ще один заступник Василя Столяра – Василь Кохановський створили ініціативну групу для проведення позачергової звітно-виборної конференції.

Одним з головних питань стоїть звіт за діяльність голови Федерації футболу Волині Василя Столяра, а також обрання (переобрання) нового голови.

До ініціативи проведення позачергової Конференції 1-го лютого 2013-го, яка згідно із статутом має відбуватися не рідше ніж раз на чотири роки, долучилися майже усі міські і районні федерації, колективні члени, та члени виконкому ФФВ.

І тут починається саме цікаве – деякі голови районних федерацій, починають відкликати свої підписи! Чомусь зненацька взяли – і змінили свою думку. Таке враження, що включили адмінтиск за сприяння діючого голови ФФВ…

Василь Столяр під час останнього засідання виконкому ФФВ, яке відбулося 15 листопада 2012 року, особисто підтримав ідею проведення позачергової Конференції. На мою думку перечитавши статут федерації, мабуть зрозумів, що на конференції усе буде відбуватися демократично, а не за його сценарієм.

А після 15 листопада він замінив усі дверні замки в приміщенні адміністрації федерації на Ковельській 2. Був змінений код у вхідних дверях, мій особистий кабінет в якому я працював три роки поспіль, уже став його. І доступу до документації, яка там була наразі у мене немає. Зараз туди мають доступ лише лояльні до нього люди.

На балансі федерації також знаходиться службовий автомобіль, але Василь Андрійович ігноруючи вимоги статуту та перевищуючи свої службові повноваження заборонив ним користуватися.

Мені здається, він трохи сплутав своє особисте майно з майном, яке належить федерації. Згідно з законодавством обмежити користуватися майном може тільки вищий керівний орган. Йому, як і мені повноваження надала Конференція, а відтак і чинити такі дії він має право лише за підтримки тієї ж Конференції, або ж хоча б за рішенням виконкому.

Таке враження, що голова Федерації футболу Волині відкрито оголосив нам «війну».

В ході підготовки до позачергової конференції уже почалася кампанія щодо висунення «потрібних людей» на конференцію. Кожен районний осередок делегує по три кандидати.

Аби ситуація розвивалася за демократичним сценарієм, представниками футбольної громадськості області було підготовлено звернення до голови Державної служби молоді та спорту України Равіля Сафіуліна та Президента Федерації футболу України Анатолія Конькова. У листі під яким підписалося 19 людей, причетних до футбольного життя Волині, йдеться про прохання негайно втрутитися у ситуацію. Перераховується у зверненні ряд конфліктних ситуацій, зокрема і те, що чиниться тиск на тих, хто висловився за позачергову конференцію:

«…на даний момент на них здійснюється моральний тиск, погрози фізичної розправи та інші методи впливу і залякування. Певних членів Виконкому просто намагаються «купити» за гроші або нові посади. Такими діями нинішній голова Федерації футболу Волині практично перетворює роботу публічної громадської організації на режимний об’єкт зі своїми правилами та законами…»

Перший заступник
голови Федерації футболу Волині
Олександр Жуматій


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Таке враження, що голова Федерації футболу Волині відкрито оголосив нам «війну»".
Довго сміявся. За логікою Жуматія, війну фашистській Німеччині оголосив Радянський Союз, адже він почав відстрілюватися у відповідь на збройну інтервенцію...
Відповісти
А чому сміялися? З того, що зрозумів я: народ справді оголосив про намір переобрати Столяра, але ЗАКОННИМ ШЛЯХОМ. Столяр же став захищатися, але якимись не зовсім законними методами. Того й сказали про війну...
Чи ви знаєте більше? Розкажіть
До речі німеччина напала на союз тільки тому, що той збирався напасти на неї першим. вчіть справжню історію )))))))
Відповісти
"Степан Петрович", судячи з багатьох коментів, людина, дещо розумово відстала. Очевидно, в картоплі на поліссі бракує йоду. Діагноз. А Андрій правий на 101%!.
Відповісти
Вчора бачила сюжет по Аверсу. Столяр чомусь ходив перед камерою у волохатій вушанці і дуже нервувався, хамив. Ну просто дєловая колбаса.
Відповісти
Якщо чесно, мені не вельми цікава війна Палиці і Столяра, але от яким боком тут виплив царь всія Волині Борис - ото бентежить)
Відповісти
Бідний Жуматій,сидів на шії у Столяра,отримував чималу зарплатню та ще й гадив на свого благодійника:)Сашко,приміщення де знаходиться федерація орендує та оплачує Василь Столяр.Тому якщо він як власник захоче щось там поміняти,то це його справа.Машину для федерації отримали лише за протекції Столяра:)А чим займався усі ці роки Жуматій???З Кохановським розвалювали федерацію.Коли побачили,що їх Столяр скоро вижене розпочали цю брудну компанію.А на місці Столяра,я б попросив Жуматія відзвітувати за що платилася зарплатня(з кармана Столяра) 9 членам федерації та йому особисто почті чьотири роки???
Відповісти
а коли всеж будуть займатися розвитком футболу?
Відповісти
Спроба розібратися в ситуації.
http://on.fb.me/12QFeTZ
Відповісти
Жуматій і Столяр одного поля ягоди... Жуматій по ходу підлизав вже комусь... Я наприклад не бачу як розвивається футбол на Волині, ще там футзал більш менш помітно, бо працюють журналісти, які бачать спорт як видовище, а не як спосіб збити з команд бабло і посидіти на них в якомусь генделі...Замітьте, що в нас по суті немає футболу.... Прибираємо ФК Волинь, який існує за рахунок кишені Палиці...і що залишається... 0.
Відповісти