Додати запис

«Сталінград»: про війну в 3D

Багато хто думає, що всі фільми на військову тематику вже давно відзняті... І чогось нового і значущого на цю тему зняти більше не можна. Російський режисер Федір Бондарчук так не думає: нещодавно світ побачив його черговий фільм - "Сталінград".

"Фішка" цієї стрічки - то перший російський фільм, знятий у форматі IMAX 3D. Ну і війна - у нашому випадку конкретний її епізод, Сталінградська битва 1942 року - показана не стільки як історична подія, а те, як її переживали люди. "Драматична історія кохання на фоні грандіозної битви".


ВАРТО ДИВИТИСЯ, БО:

+ Робота - якісна. Звук і зображення, спецефекти - особливо якщо оцінювати це все у кінотеатрі - отримують максимальні бали. АЛЕ! В 2013 році зняти фільм НЕЯКІСНО - можливо тільки тоді, якщо бюджет картини обмежений. Бюджет "Сталінграда" - 30 мільйонів доларів.

+ Саундтрек до стрічки виконала Земфіра. То пісня "Легенда" Віктора Цоя. Гармонійно і в тему.



+ Про події фільму розказує закадровий голос Бондарчука. В тему і хОроше звучить.

НЕВАРТО ДИВИТИСЯ, БО:

- декорації видають те, що зйомки - ненатуральні. Війна, як на мене, не найвдаліша тема, яку можна знімати в IMAX 3D. Враження таке, ніби ти - герой комп'ютерної гри.

- війна в кінематографі, як на мене, повинна якось більше торкати, хоча це теж залежить від сприймання. "Сталінград" Бондарчука більше нагадує не військову драму, а блокбастер.

- сама атмосфера стрічки якась аж занадто напружена і, як сказав відвідувач фільму в нашому кінотеатрі, "мрачновато и жутко".


***

P.S. Фільм уже подали на "Оскар" у номінацію "Найкращий фільм іноземною мовою". Це вже третій поспіль фільм про війну, який вони туди відправляють. Але американську кіноакадемію, думаю, навряд здивуєш хорошою графікою - приміром, минулого року "Оскар" як "Найкращий фільм іноземною мовою" отримала душевна і дуже сильна історія про літню пару "Любов" Міхаеля Ханеке.

То вже третій рік поспіль Росія на цю номінацію подає фільми про Велику Вітчизняну Війну. Здається, скоро в США подумають, що тут, в пострадянських країнах, тільки війну і згадують у кіно.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фільм - невдаха. Головний герой грає не надто професійно, найкраще свою роль зіграв Серєбряков - роль Ангела. Фільм тупо пропагандистський! Кінець взагалі вбив - ми врятували мільйони людей від фашистів. Нічого нового Бондарчук не показав, лише вчергове підтвердив той факт, що зараз йде відродження псевдогероїв та навязування чергових міфів. Німця капітана Кана було більш шкода ніж совєтів, яких на деревяних човнах кинули штурмувати місто.
Ще раз переконалася, що росіяни гарних фільмів не знімають.
Відповісти
Гарно написано, підтримую 5-ть балів.
Відповісти
а я фільму не бачив,але він відстійний,бо тут можна коментувати все.
Відповісти
2000.net.ua
Фільм з одними спецефектами. Жах! Без ідеї. Почитайте відзиви в щотижневику "2000". Номер за 35.10.13р. Стаття "Федя, где сиськи..." Каргунова
Відповісти
А ну якщо сісьок немає то я не піду / Дякую що попередили
Відповісти