Додати запис

За..бали! Про секс народів світу

Задовбали! Останнім часом навколо деяких питань накопичилася критична маса істеричних вигуків, які вже переросли в абсурд.

Більшість-меншість, етнічні землі, право народу, хто коли з ким проживав і переспав, Вісла, тюрми, бандерівці - дуже зручні слова для маніпуляції і перш за все обдурювання самого себе. Про польсько-українські стосунки, особливо часів 2св, нині висловлюються, мов про футбол, жінок і політику. Хто ж перед ким завинив на Волині, спитають вони...

Шкода, що люди завжди дивляться на ситуацію лише зі своєї далеко не вичерпної точки зору. Поляки пишуть про польське, українці - про українське. Ті кажуть, що поляки є люди, а українці їм заважали і вбивали. А українці пишуть, що то навпаки поляки прийшли і землю окупували. Кожен пише про себе як про людей, а про інших - як про хлопів чи окупантів. Але якщо вже говорити за повний кількісний і якісний склад оцих ЛЮДЕЙ, то українці і поляки разом узяті забувають, що їх було менше, ніж євреїв у тогочасному Луцьку. А ще жили й німці, чехи, жменька караїмів, росіян.

Так от, БУТТЯ МІСТА не вичерпується оцими національними конфліктами. З точки зору великої тисячолітньої історії, цей конфлікт - ніщо. Він дуже малий у часі і дуже несправедливий для кожної з національностей.

Українці і поляки, не кажучи за інших, закоренилися в Луцьку і на Волині з дуже глибоких і давніх-давен. Кожен із них є органічним історичним елементом великої регіональної системи. Жодного не можна називати окупантом, смердом, хлопом, нікого не можна ображати, бо будь-яке подібне зухвальство - це замах національної самозакоханості, незрілості якоїсь навіть, націоналістичної наївності. Але кожен вперто продовжує НЕ БАЧИТИ цієї багатонаціональної різноманітності. І вперто повторює мантри, що начебто світ зійшовся клином, бо цілих "нас таких панів своєї землі" хтось там потіснив (потіснили поляки, потіснили українці, витісняють євреї).

Місто сміється зі своїх синів (а потім історія їм відплачує...). Як діти, вони сваряться за те, хто ж має перше право дістати пиріг з волинської миски. І ніхто не думає, що Матір цей пиріг пекла порівну для всіх своїх дітей, кожного з яких по-своєму, але однаково любить.

Кожна сторона намагається знайти якісь аргументи, аби підтвердити свою ілюзорну позицію. Але це історія. На кожен аргумент знаходиться контраргумент, так само сильний і так само безглуздий. Ми чули різні байки - про польських окупантів, про українських ненависників-бандерівців, про підступи "жидів" і визволення червоноармійців, чули навіть про окупантів литовських (ого-го!) і багато подібних нісенітниць. Ніхто не хоче мати справу з голим фактом, а лише з його трактуванням. Звичайно ж, на свій лад.

Кожен не здатен звільнитися від власних комплексів. Ті недолюблені своїми ворогами, інші не реалізовані в державотворенні, треті на всіх ображаються за "несправедливі напади", четверті не бачать далі власного шовінізму. Як це буває завжди, сильні емоції зациклюють. Уже навіть не йдеться про бажання, а лише за спроможність - спроможність перестати колупати історію і співати мантри своїм незрілим націоналістичним ілюзіям. Хто буде такий сильний, що розмікне цю зацикленість на власних комплексах?..

Але вихід є. Важкий і болючий, та правдивий. Визнавати інших, враховувати їх, і прийняти те, що БУЛО. Це допоможе відійти від взаємних претензій і краще розуміти себе. Завдання - не засудити історію, не знайти в ній помилки, а знайти переваги сьогодні, які й принесуть світле майбутнє.

Тому, хто звик думати тільки за себе, важко визнати, що є хтось інший. Важко визнати, що поляки - не окупанти, а українці не ненавидять євреїв, важко визнати, що СРСР - повноцінний і органічний відтинок історії.

Завжди дивитися правді у вічі і пам'ятати, що наша свобода закінчується там, де починається свобода інших.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До чого цей зойк???
Ще й з матюччам!
Відповісти
Перекажіть цьому молодому чоловіку, хто його знає, нехай не лізе туди, де нічого не знає. Це йому не будинок Бузини з кенона шпокнути.
Відповісти
Бузини? :)))
Самі не лізьте туди, де нічого не знаєте!
Відповісти
росла собі ялиночка в хатиночці отій
Відповісти
Виправдання власної бездіяльності – хороший спосіб не вимазати асфальт мізками після стрибка з 9-го поверху. Ми не знаємо іноземних мов, не володіємо комп'ютером, протерли багато штанів за час навчання в університеті, сидимо в офісі і п'ємо каву, запарену прямо в чашці. А хто винен в нашому безталанному житті? Москалі, що покрали вклади в банках; бадерівці, що спалили хату діда дотла і забрали сімейні коштовності; жиди, які правлять країною і обкрадають чесний народ. Вся це псевдо мораль – не більше, ніж виправдання власної нікчемності.
Відповісти
тут секс?
Відповісти
То замануха
і облом
Відповісти
Нормальна позиція в ненормальному суспільстві. Респект.
Відповісти
яка позиція ,таке і суспільство
Відповісти
Україна для Українців!!! А всі інші, мають бути за бугром!!!
Відповісти
Скайрім для нордів!
Відповісти
думки - убогість в роботі. Характерне для сьогодення.
Відповісти
Стаття з таким заголовком навiть з хорошим намiром нiчого доброго не посiе.
Відповісти
Полностью согласен, добавить нечего, лаконично и актуально. Удивил. Молодец.
Відповісти
Мудрість молодої людини дає надію на майбутнє
Відповісти
розумний хлопець
Відповісти
Матюччя в заголовку – це демонстрація способу підліткового самовираження несформованої психологічної зрілості.
Зміст цієї публікації – це типове українофобство обрамлене форматом бондючного чванства з яскравими проявами доволі цинічно нервового вираження свого особистого бачення очевидного навиворіт,яке відображає емоційно бурхлива реакція з елементами пронизливої безпорадної істерики, що викликана оманливим сприйманням надуманого.
п.с. Ігнорування свого правдивого історичного минулого та його туманне сприйняття в реальній дійсності - породжує химерні ілюзії, на основі яких, продовж різних епох здійснюється вдаване створення «світлого майбутнього»,яке будується без фундаменту - «Хто не знає і не поважає свого минулого,приречений залишитися без майбутнього!»
На сьогоднішній день,існує один важливий ключовий момент,який дуже успішно останнім часом втілюється в широкі маси,завдяки мовчазній та банальній байдужості громади – це навмисне спотворення минулої історії України та винищення її корінних витоків!
Постає питання: Чиї національні інтереси представляє автор у даному контексті !?!
Вражає кількість українських перевертнів,які підтримують цю українофобську маячню!
Відповісти
воруй убивай радио
Відповісти
Задовбала оця політкоректність. реба ечі називати своїми іменами. Українці завжди жидів називали жидами. А термін "єврей" запровадили комуняки, тому шо вони вважали " как жид - так будет долго жить, а как еврей так подохнет скорей" і всі, навіть представники цієї нації, повелися на це окозамилювання.
Відповісти
Та хоч заюсиками нас називайте, ви все ж робите те, що ми вам кажемо.
Відповісти
Українці жидів ніколи не любили, а поляки - то справжнісінькі окупанти. І тих, і інших німці не добили в другу світову, а шкода...
Відповісти