Додати запис

Громадська рада Луцька підтримала ініціативу Євромайдану



У вівторок, 25 листопада Громадська рада при Луцькому міському голові, яку я маю честь очолювати, заявила про свою підтримку мирних акцій, спрямованих на захист європейського майбутнього країни.

Наводжу текст звернення Громадської ради

Звернення

Громадської ради при Луцькому міському голові з приводу ситуації, що склалася навколо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС


Кабінет Міністрів України на засіданні 21 листопада 2013 р. прийняв розпорядження «Питання укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їх державами – членами, з іншої сторони», згідно з яким в інтересах національної безпеки України процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС призупинено.

Громадська рада при Луцькому міському голові заявляє про неприпустимість відмови від підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Вважаємо, що прийняте у кулуарний спосіб, без жодного громадського обговорення рішення є нікчемним як з процедурної, так і з змістовної точки зору.

Таке рішення руйнує сподівання мільйонів українців на краще життя, демонструє недоговороздатність України як держави на міжнародній арені, закладає підвалини гострого конфлікту між державою та її громадянами. Прийняте рішення не має жодної легітимності в очах громади і ставить під сумнів легітимність чинної влади, яка діє врозріз із законодавством України, програмними установками правлячої політичної сили, міжнародними зобов’язаннями України, зафіксованими у численних спільних документах з Європейським Союзом.

Ми закликаємо:

- Луцьку міську раду вимагати у вищого керівництва держави прийняти відповідні рішення та підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС на саміті у Вільнюсі;

- Президента України негайно скасувати розпорядження Кабінету міністрів від 21.11.2013 р. щодо призупинення підписання Угоди про асоціацію з ЄС та відправити у відставку Кабінет міністрів України через неприпустиме перевищення ним своїх повноважень;

- політиків усіх політичних сил на всіх рівнях прибрати партійні прапори з заходів на підтримку європейської інтеграції України та використовувати лише національні прапори та прапор Європи.

Ми підтримуємо ініціативу Євромайдану, беремо в ній активну участь, і закликаємо всіх громадян активно долучатись до мирних акцій на захист європейського майбутнього країни.


Прийнято на засіданні Громадської ради при Луцькому міському голові 25.11.2013 р.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок розкритикував заклики проводити мітинги на підтримку євроінтеграції без партійної символіки.

«Звичайно, що сьогодні владі супервигідно запустити дурнувату мульку «без прапорів». Для чого? Щоб просто випустити пар в людей, бо той, хто виходить без прапорів, не має політичної вимоги», – сказав Тягнибок, відповідаючи на запитання кореспондента Радіо Свобода під час прямої трансляції з Європейської площі у Києві.

Тягнибок переконаний, що підписання угоди про асоціацію з ЄС – це передовсім політична вимога. «Відкрийте, будь ласка, підручник політології», – порадив він.
Відповісти
передовсім політична вимога?
А де ж економіка?
Ще дідусь Ленін казав: "Політика-концентрований вираз економіки!".
Тільки у збоченців спершу політика, а потім економіка.
Це, як у більшовиків - взяли політичну владу 1917р. і одразу зробили голод 1921-1922рр. Масові жертви. Там була злочинна більшовицька влада.
А тут придурки!
Відповісти
В ці дні іде боротьба за Україну та її демократичний устрій, а не "Свободу", "Батьківщину", "Удар". До чого тут партійні прапори, якіми псевдодемократи замінили прапор України.
Відповісти
Давайте Петро Приходьте буде цікаво
Відповісти