Додати запис

Сім думок про Майдан

Перед від"їздом назад до Луцька виокремлю з хаосу кілька думок, які обговорював зі своїми друзями і побратимами на Майдані:

1. На жаль, ніякої революції не було і немає. Відбувались певні революційні спроби, провокації, маніпуляції і т.п. Майдан - це маштабний мирний протест українців. Але владу, а тим більш систему таким чином відразу не зміниш. Революція відбулась хіба в свідомості мільйонів українців, і це теж добре.

2. Куй залізо, доки воно гаряче! Мали можливості використати людський потенціал, їх рішучий та чіткий настрій на революційні здобутки. Не готувались, не змогли, не захотіли, не наважились, втратили час. В кожного були свої причини та аргументи або їх відсутність. Наразі залізо покривається іржею.

3. Майдан дав віру суспільству в свої сили та можливості відстоювати свою позицію. Нарешті за багато років маси громадян почали збиратись на протести не за гроші - чим, мабуть, поламали схеми та прибутки для натхненників політзаробітчанства :). Як тільки на Майдані з"являться перші проплачені мітингувальники - це зведе нанівець все, що було здобуте до цього.

4. Майдан зразка 2013 року - це небачена в 2004 році самоорганізація людей. І чим далі вона буде поширюватись і набирати обертів - тим краще для майбутнього.

5. Про лідерів опозиції, реальні можливості громадських та політичних сил краще промовчу. Маємо що маємо. Нарощуємо м"язи, альтернативні можливості і не сіємо розбрату (це ми вміємо як найкраще). В першу чергу ставимо питання собі що ми зробили і що робимо.

6. Не вірю в зміну Яника у 2015 році. Потрібно посилити (можливо після святкувань) тиск на владу і нашу боротьбу з вимогою дострокових парламентських та президентських виборів. Майдан на даному етапі маргіналізації потрібно закривати і трансформовувати у всеукраїнський протестний і головне ефективно-дієвий рух.

7. Ніякого розчарування. Певний ефект (для багатьох навіть неймовірний) вже досягнули, але це явно не те, чого хотіла більшість українців. Робимо висновки, міняємо тактику і до перемоги. А вона буде рано чи пізно!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
провінційних циркових мендауністів повертати додому...Примітивізм до неможливого.
Відповісти
порожняк! живіть у смердючих палатках і їжте сало далі!
Відповісти
все чотко, тільки от навіщо "Майдан на даному етапі маргіналізації потрібно закривати" це маячня повна!
Відповісти
майдан це добре народ буде знов як презерватив побачите як у 2004
Відповісти
Шановні, Ви не розумієте, що до влади знову лізуть ті чинуші, які вже у ній булии-и-и-и-и-и-и. Побудували собі особняки і не один, "побудували за заробітну плату" і тепер самі себе призначили великими директорами, видно по чесному, як всі люди на пенсії жити погано, знову лізуть до кормушки, а Ви їм допомагаєте, міняєте шило на мило, йдете по шляху ющенка.... задумайтеся про ті часи керування коли ті "директори" були при великих посадах, що вони зробили для лучан та волинян - нічого, все запихували у свою товсту ж...пу. Ганьба. Вони думають що людей коротка память, потрібно мати хоч каплю совісті, а не на плечах загиблих хлопців знову лізти у владу зі своїми брудними руками. І не потрібно рядових службовців винити за те, що вони сумлінно виконували свою роботу, бо при любій владі потрібно працювати для людей.
Відповісти
Семь партий которые сменял Гузь и Я!!!!
Відповісти
Поддерживаю почти все сказанное и поражаюсь тупому злорадству в некоторых комментариях.Майдан был неизбежен. Но в дальнейшем он должен трансформироваться во всенародную общественную организацию, в основе программы которой будут ликвидация дикого социального неравенства в стране и конкретные меры по выравниванию экономического развития всех(а не избранных!) регионов Украины.Сегодня это не по нутру и не по уму ни одной политической силе,включая и так называемую "партию регионов".
Відповісти
Поддерживаю почти все сказанное и поражаюсь тупому злорадству в некоторых комментариях.Майдан был неизбежен. Но в дальнейшем он должен трансформироваться во всенародную общественную организацию, в основе программы которой будут ликвидация дикого социального неравенства в стране и конкретные меры по выравниванию экономического развития всех (а не избранных!) регионов Украины. Сегодня это не по уму и не по нутру ни одной политической силе, включая и так называемую "партию регионов". Куда проще играть на "бендерах" и "москалях".
Відповісти
Відбувались певні революційні спроби, провокації, маніпуляції і т.п. Майдан - це маштабний мирний протест українців.
ось і відео про все сказане автором:
https://www.youtube.com/watch?v=BVCbElEaO7k&feature=youtu.be
Відповісти
Відбувались певні революційні спроби, провокації, маніпуляції і т.п. Майдан - це маштабний мирний протест українців.
ось і відео про все сказане автором:
https://www.youtube.com/watch?v=BVCbElEaO7k&feature=youtu.be
Відповісти
Не треба бути надто розумним аби дійти до думки, що нинішній Київський Майдан - це майже цілковите творіння, нашої, не надто мислячої влади. Зрештою, в цьому немає нічого дивного, будь-який не надто розумний керівник, оточує себе підлеглими, на фоні яких він якщо й не надто виділяється своєю ерудованістю то у всякому разі і не надто пасе задніх. То ж чи варто дивуватися, що за чотири роки свого правління, президент оточив себе міністрами та радниками певна частина з яких мають якщо не куплені в підземці дипломи про вищу освіту то у всякому разі куплені кандидатські та докторські степені. Тому ці люди, маючи дивовижну чуйку на можливості урвати добрий кусень, взагалі не мають ані національної, ані звичайної людської свідомості.
Відповісти