У Ковелі модернізують дитсадки

У Ковелі модернізують дитсадки
2017 рік позначився якісними змінами для дошкільних закладів Ковеля.

Про це йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Акцент зроблено на термомодернізації. Зокрема, уже на фініші роботи з утеплення приміщення ДНЗ №5. Починаючи з літа, на об’єкті працюють будівельники. Найперше вони завершили заміну вікон на енергоощадні. На сьогодні уже і фасад набує довершеності. Завідуюча закладом Галина Фединяк каже, що довго обмірковували, але обрали основним саме жовтий колір, який гармонує з його назвою «Сонечко».

Та і сьогодні можна говорити про результат. Садок уже є окрасою мікрорайону, де він розташований. «Відчуваємо заздрість зі сторони інших колективів, адже помітно різницю у тому, як виглядала будівля раніше і яка вона тепер. Тішаться батьки, діти й колеги, бо приходити у такий сонячний, світлий заклад – одне задоволення», - говорить Галина Ананіївна.

Роботи проводяться за кошти субвенції з державного бюджету. Це - 1 млн. 456 тис.745 грн. До того ж, на останній сесії депутати з міського бюджету на облаштування входів у дошкільний заклад виділили ще майже 200 тисяч гривень. Хід реконструкції постійно перебуває на контролі міської влади і буде завершений у заплановані терміни.

До слова, цьогоріч Ковель завдяки народному депутату Степану Івахіву отримав понад 2 млн. 269 тис.грн. субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток. Крім проведених робіт в ДНЗ №5, це дало змогу завершити заміну вікон на енергоощадні в ДНЗ №№ 1,4, 8 та 9.

Ще один дошкільний навчальний заклад кардинально змінився впродовж цього літа. Мова йде про дитсадок №3. Для його оновлення кошти були виділені з міського бюджету - 1 мільйон 320 тисяч гривень. Приміщення згідно з сучасними, європейськими технологіями та вимогами утеплили екологічно чистими матеріалами, пофарбували.

Також, як розповідає завідувач Наталія Сидорук: «Ганки гарні зробили, навіси, підмурівки. Працювали майже ціле літо. Реконструкцію фасаду здійснювала луцька фірма «Волбуд». Колір вибирали приємний, милий діткам - зелений. По-перше – він спокійний, по-друге – у нас тут багато дерев, кущів. Він вдало гармонує з ними».

Разом з тим Наталія Іванівна зазначає, що і утеплення позитивно вплинуло на температурний режим. Стало тепліше, комфортніше та економніше. Важко не помітити і нову доріжку, викладену бруківкою, яка веде до закладу. Вона чудово довершила благоустрій навколо дитячої установи.

Цьому садку, у центрі міста - 53 роки, поглянувши сьогодні на нього, видається, ніби щойно збудований.

У самому приміщенні теж чимало змін відбулося впродовж останніх років. Завідуюча зауважує, що дуже багато фінансових зусиль докладають батьки. Кожну групу роблять кращою, більш сучасною. Завдяки співпраці міської влади, благодійного фонду «Патріоти Волині» та батькам змінив обличчя актовий зал.

Радіє Наталя Іванівна і новій пральні. Нещодавно там теж було проведено ремонт, придбано обладнання – машинки-автомати, прес для прасування білизни, швейну машинку. Загалом з міського бюджету на ці потреби спрямовано понад 120 тисяч гривень.

«Садком всі дуже задоволені. Так, як колись нам співчували, то так тепер вітають нас. Кажуть, таку вже красу зробили, так уже у вас гарно. Від імені всього колективу і від усіх наших батьків дуже дякуємо міській владі за такий прекрасний подарунок».

Як запевнив заступник міського голови Ігор Прокопів, у наступному році дошкільні навчальні заклади теж не залишаться поза увагою місцевої влади. І у планах ще чимало здійснити, аби малечі там почувалось комфортно і затишно.

Підсумовуючи зроблене у 2017, варто згадати, що за міські кошти проведено також заміну усіх вікон у ДНЗ № 11 та ДНЗ № 10, на часі - ДНЗ № 13. Відремонтовано приміщення харчоблоку в ДНЗ № 11 та ДНЗ № 12. Закуплено туди потужне, професійне обладнання. Для енергозбереження та раціонального використання коштів у ДНЗ №14 встановлено індивідуальний тепловий пункт, також ІТП закуплено для ДНЗ № 7.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.