Ботулізм повернувся: киянин отруївся рибою

Ботулізм повернувся: киянин отруївся рибою
1 листопада 2017 року в Києві зареєстрований випадок захворювання на ботулізм, можливо пов'язаний із вживанням рибної продукції.

З епідеміологічного амнезу з'ясовано, що хворий та його дружина вживали в їжу рибну продукцію - рибу плотву в'ялену, придбану в продовольчому магазині Київської області, – повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживлужби.

Постраждалий госпіталізований до реанімаційного відділення Київської міської клінічної лікарні №3, станом на 13:00 йому не введено протиботулічну сиворотку, оскільки її немає.

Довідково


Ботулізм – гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах.

Основним шляхом передачі захворювання є харчовий, обумовлений вживанням консервованих у домашніх умовах продуктів харчування. Найчастіше реєструються захворювання, пов'язані з вживанням грибів домашнього консервування, копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, бобових консервів. Ці продукти частіше викликають групові, "сімейні" спалахи захворювань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.