Стріляв по дітях, які плакали: подробиці масового вбивства у Техасі

Стріляв по дітях, які плакали: подробиці масового вбивства у Техасі
Девін Келлі, який відкрив стрілянину по прихожанах баптистської церкви в Техасі і вбив 26 осіб, у 2012 році втік з психіатричної лікарні.

Про це йдеться в повідомленні поліції, - пише BBC.

Девін Келлі вступив на службу на військову авіабазу "Холломен" в штаті Нью-Мексико. У рапорті зазначають, що під час служби на авіабазі Келлі затримали при спробі пронести на її територію вогнепальну зброю. Крім того, він погрожував фізичною розправою своїм командирам.

Тоді його віддали під трибунал, де Келлі визнав себе винним в регулярних побиттях дружини і прийомного сина. Його засудили до 12 місяців ув'язнення.

Келлі відправили на примусове лікування в клініку в Санта-Терезі за 160 км від Ель-Пасо, звідки він утік. Співробітник клініки, який повідомив про його зникнення, розповів поліції, що Келлі страждав від душевного розладу.

Поліція міста заарештувала Келлі на автостанції в червні 2012 року. Поліцейських, які арештовували Девіна Келлі п'ять років тому, поінформували, що він небезпечний для себе і оточення.

За словами офіційними данними Келлі не мав права на володіння зброєю.

Слідчі ФБР повідомили, що намагаються розблокувати мобільний телефон Келлі, щоб краще зрозуміти, що спонукало його вчинити масове вбивство.

За повідомленням газети Houston Chronicle, за п'ять днів до нападу 26-річний вбивця заходив з дітьми до баптистської церкви містечка Сазерленд-Спрінгс, де відбувався щорічний осінній фестиваль.

Подруга колишньої тещі Келлі, яка стала, на думку слідчих, його головною ціллю в неділю, розповіла, що була рада бачити його на святі після всіх сімейних негараздів.

На фотографіях з того заходу, розміщених на сторінці церкви в Facebook, можна побачити, як граються діти, одягнені в костюми з нагоди "Хелловіна". На знімках присутні також ті, хто загинув під час нападу.

Люди, які вижили в стрілянині, розповідають, як Келлі ходив в церкві від ряду до ряду і стріляв по дітях, які плакали.

В інтерв'ю телестанції KSAT очевидець Розанн Соліс описала жах, який пережили парафіяни церкви.

Чоловік, озброєний напівавтоматичною гвинтівкою з 450 патронами, спершу відкрив стрілянину по невеликій дерев'яній церкві зовні. Соліс, яка знаходилася недалеко від входу, розповіла, що він увірвався в двері з криком: "Помріть всі!"

"Всі заговорили: тихіше, тихіше, це він. Всі впали на землю, намагаючись десь сховатися. Але він стріляв знову і знову", - сказала вона.

За словами очевидців, вбивця прочісував ряд за рядом, вишукуючи тих, хто ще живий.

Чоловік Розанн Соліс - Хоакін Рамірес - розповів, як Келлі зустрівся поглядом з 14-річною дочкою пастора Аннабель Помер. Вона кричала і кликала на допомогу.

За його словами, він намагався жестами показати їй, щоб вона замовкла. Аннабель була убита.

За словами Раміреса, Келлі стріляв впритул по тих дітях, які плакали.

Раміресу і його дружині вдалося вижити завдяки тому, що вони прикинулися мертвими. Але подружжя все ж отримало невеликі поранення.

Вдалося вижити і 73-річній Фаріде Браун.

"Ця людина ходила і стріляла, а потім він підійшов і став стріляти впритул в одну жінку. А вона весь час дивилася на мою матір, а моя мати дивилася на неї і говорила: "Все добре, ти потрапиш на небеса. Ти потрапиш на небеса". Потім вона зрозуміла, що зараз будуть вбивати і її, і почала молитися Богу, щоб він забрав її душу на небеса", - розповів він.

У цей момент до церкви забіг Стівен Уїлфорд, який жив по сусідству та почув постріли. Він почав стріляти у Келлі і поранив його. Це змусило нападника втікати.

Коли Келлі поїхав на своєму автомобілі, Уїлфорд зупинив авто Джонні Лангендорффа, який проїжджав повз. Удвох вони гналися за пікапом Келлі, поки він не з'їхав в кювет.

Келлі виявили вже мертвим. Він помер, вистріливши собі в голову, повідомила поліція.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви хоть редагуйте а не просто гугл переклад публікуєте
Відповісти
Останні новини
Стріляв по дітях, які плакали: подробиці масового вбивства у Техасі
08 листопад, 2017, 11:30