Росія гидує українським сиром із пальмовою олією

Росія гидує українським сиром із пальмовою олією
Російська санітарна служба виявила перевищення вмісту пальмової олії в сирі, який поставляється в РФ низкою українських виробників.

Про це інформує Gazeta.ua.

Як заявив головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, його відомство прийшло до висновку про те, що «за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що поставляються з України».

«Це помітний сегмент російського ринку. Тільки за останні десять місяців орієнтовний обсяг поставок становить 55,5 тисячі тонн», - сказав він.

«Основною проблемою є те, що при виробництві цього виду продукції в країні-імпортері безконтрольно використовуються рослинні компоненти, зокрема, пальмова олія», - повідомив Онищенко.

Він заявив, що за російськими нормативами, зокрема, техрегламентом на молоко і молочну продукцію, така продукція, що містить велику кількість пальмової олії, повинна називатися не «сир», а «сирний продукт».

«Частка пальмової олії там набагато більша, ніж передбачає технічний регламент», - підкреслив Онищенко.

«Федеральна служба (Росспоживнагляд) ініціювала процедуру запобігання порушень технічного регламенту на молоко і молочну продукцію. У рамках цієї процедури ми припускаємо, в тому числі, і проведення експертиз за участю заводів-виробників», - сказав глава Росспоживнагляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія гидує українським сиром із пальмовою олією
12 січень, 2012, 11:54