Аграрна партія - серед лідерів на виборах у громадах на Волині*

Аграрна партія - серед лідерів на виборах у громадах на Волині*
Голова Волинської обласної організації Аграрної партії України Ігор Волошенюк (на фото) поділився успіхами політичної сили на місцевих виборах в об’єднаних територіальних громадах.

Про це йшлося 14 листопада під час прес-конференції.

За словами Ігоря Волошенюка, "аграрії" втретє поспіль беруть участь у виборах до нових громад і можуть гордитися результатом, адже за кількістю здобутих депутатських мандатів займають третє місце в Україні.

"На Волині депутатами став 31 представник Аграрної партії. Попри брудні технології, які було використано, наші кандидати отримали рівномірну підтримку в усіх 19 ОТГ, а у деяких - вдалося перемогти, випередивши провладні партії", - додав політик.

Він зауважив, що втішений такою підтримкою партії з боку виборців. Приміром, у Любомльській міській громаді виборчий список АПУ підтримали 10% учасників голосування. "Це означає, що ми маємо підтримку як у селі, так і вмісті, яка свідчить про те, що Аграрна партія України, як партія, що формуються знизу до верху (від села - до столиці), де є розгалужена структура партійних організацій, де є ідеологічні люди, які працюють не за гроші, має майбутнє в нашій державі", - вважає Ігор Волошенюк.

За його словами, багато політологів вважають, що "аграрії" цілком можуть стати парламентською партією.

Ігор Члек та Ігор Волошенюк
Ігор Члек та Ігор Волошенюк


"Але багато виборців ще не визначилися кого підтримувати, тому нам потрібно й далі працювати, говорити з людьми, доносити їм нашу ідеологію, аби зробити їх нашими прихильниками", - додав політик.
Крім того під час прес-конференції він назвав декілька цифр, які свідчать про підтримку політсили волинянами. Так, у Любешівській ОТГ депутатами стали 12 кандидатів від партії, більше 3100 людей голосували за Аграрну партію (майже 28%); у Іваничівській громаді - 486 голосів (майже 16%); Городищенська громада - 359 голосів (майже 30%).

Насамкінець Ігор Волошенюк закцентував увагу на тому, що олігархічні сили в Україні опираються децентралізації, але ця реформа дуже потрібна, бо питання передачі повноважень місцевим громадам як ніколи на часі.

Натомість заступник керівника організації Володимир Мазурок нагадав, що 24 грудня відбудуться вибори в Затурцівській громаді Локачинського району. Він зауважив, що багато років працював у Локачинському районі і висловив думку, що представників Аграрної партії зараз дуже бракує не тільки в місцевих радах, але й у Верховній раді, де відсутнє структуризоване аграрне лобі.

 Володимир Мазурок
Володимир Мазурок


Цікавою була думка голови депутатської фракції Аграрної партії у Луцькій районній раді Ігоря Члека, який вважає надважливими вибори до новостворених об’єднаних громад,які мають продемонструвати політичне оздоровлення на місцевому рівні. Ці вибори проявили той факт, що парламентські та популістські партії втрачають довіру, поступаючись силам, що мають чітку програму дій і реальну структуру на місцях. Із місцевого та регіонального рівня нова чесна політика має перейти на всеукраїнський рівень.

Ігор Члек та Ігор Волошенюк
Ігор Члек та Ігор Волошенюк

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Аграрна партія - серед лідерів на виборах у громадах на Волині*
15 листопад, 2017, 11:00