У Луцьку прогресує кір

У Луцьку прогресує кір
У Луцьку продовжує поширюватись кір.

На даний момент захворіли вже 16 дітей – тиждень тому вірус вразив відразу дев'ять учнів однієї школи, - пише Сьогодні.

У навчальному закладі вже відкрили пункт, де учням роблять щеплення. Втім, хвороба досі поширюється. Лікарі скаржаться – деякі батьки навідріз відмовляються вакцинувати дітей.

Не підлягає вакцинації лише невелика кількість дітей: ті, яким проводять переливання крові або призначена імуносупресивна терапія, а також діти, які страждають непереносимістю білка.

Для того, щоб уберегти таких дітей від інфекції, медики радять їх батькам і самим дітям перебувати вдома протягом 21-го дня. Всіх інших, включаючи дорослих, лікарі закликають терміново зробити вакцинацію, не піддаючи небезпеці себе та інших.

Як повідомляє видання Під прицілом до управління охорони здоров'я, вже направили рекомендаційний лист аби закрити школу №25 на карантин. Там на сьогоднішній день 13 хворих, але в управлінні освіти рішення поки не прийняли.

«Якщо батьки не відгукнуться, якщо вони не дослухаються до наших вимог, бо це вже навіть не поради і не будуть проводити дітям щеплення, зупинити спалахи кору буде неможливо. Дошкільнята мають 66 відсотків щеплень і ми на сьогодні спалаху в дитячих дошкільних закладах не маємо. Діти ж, які старші семи років мають 22 відсотки і там ми маємо спалахи», - розповіла головний лікар Луцької дитячої поліклініки Оксана Ліщинська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А неможна якось розділити дітей на вакцинованих і ні. Щоб ті діти які зробили вакцинацію і батьки яких дружать з головою відділити від тих хто невакцинований, щоб через других невідриватись від навчання. Зробити окремі школи для невакцинованих, а остальне природній відбір зробить
Відповісти
Бо хто хоче дитині робити щеплення індійською вакциною?

Відповісти
Не можна вакцинувати під час епідемій. Якщо дитина вже інфікована і їй зробити щеплення, це тільки нашкодить, тому що перебіг хвороби буде важчим. Вакцинувати потрібно зарання. І карантину не потрібно.
Відповісти