Пожежники збирають по Луцьку п’яних і бомжів. ФОТО

Пожежники збирають по Луцьку п’яних і бомжів. ФОТО
Від суботи 30 грудня у Луцьку та усіх районах Волині працюють так звані соціальні патрулі: рятувальники, працівники соціальних служб та медики їздять містом, аби «запобігти травмуванню і загибелі людей від переохолодження».

Так, у вівторок 1 січня у Луцьку на вулиці Конякіна соціальний патруль виявив 42-річного чоловіка. Той був п’яний і спав просто на вулиці більше 30 хвилин.

Оглянувши чоловіка і перевіривши ознаки життя, рятувальники викликали карету швидкої допомоги. Але чоловік від допомоги лікарів відмовився, тому в супроводі близьких його доправили додому.

Соціальні патрулі на оперативних автомобілях відвідують передусім вокзали і станції, ринки і парки. Саме так, кажуть рятувальники, найчастіше можна знайти громадян без постійного місця проживання, або людей, схильних до зловживання алкогольними напоями.

Соціальні патрулі працюватимуть в Україні до 9 січня. На Волині працює 23 соціальні патрулі у складі працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства внутрішніх справ України, соціальних служб та медичних працівників.

Соціальні патрулі, залежно від ситуації, доставляють потерпілих до найближчого пункту обігріву або лікувального закладу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: МНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пожежники збирають по Луцьку п’яних і бомжів. ФОТО
02 січень, 2013, 10:41