У Луцьку хочуть «облагородити» смітники

У Луцьку хочуть «облагородити» смітники
У Луцьку пропонують огороджувати смітники та придумати концепцію, як вони мають бути розміщені. Також скаржаться на те, що після того, як комунальники забирають сміттєві контейнери, залишається багато сміття.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 22 листопада.

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук зазначив, що багато смітників, особливо в центрі міста, розташовані як-небудь, неогородженні, а сміття скрізь розкидане. Він запропонував огороджувати сміттєві контейнери та створити концепцію, де їх розташовувати.

Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк зазначив, що триває робота з огородження смітників.

Голова комісії Борис Смаль зауважив, що біля багатьох смітників лучани кидають сміття повз.

«Або складають відходи біля смітника. Таких людей треба карати. Також працівники, які вивозять це сміття, його також лишають і кажуть, що це не їх робота. І сміття лишається. Хто має за це відповідати? От хтось виніс диван, і він стоїть біля смітників, хто його має прибрати?», - зазначив Борис Смаль.

«Луцькспецкомунтранс має прибирати за собою. У них і віники є. Але зараз у Луцькспецкомунтрансу не вистачає працівників, зарплата маленька. 150 контейнерів вони мають за день зібрати, а вони можуть і 250 забирати. Так що не вистачає людей, кому працювати», - сказав Микола Осіюк.

Також депутати говорили про проблему вивозу сміття. Адже часто сміттєві баки заповнені відходами і так стоять багато днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай бриберуть на Щота Руставелі,9 - скоро щурі в хату будуть скакати. За парканом поскладають сміття, і тільки мусорні бачки випорожнюють. Самі ж комунальники туди викидають сміття, яке їм не подобається. Цілий склад розвели
Відповісти