Нові мито на ввезення товарів: бізнес «човників» – під загрозою

Нові мито на ввезення товарів: бізнес «човників» – під загрозою
Рада змінила митні збори на ввезення товарів. В Україну при частому в’їзді без податків можна буде ввезти товари на суму тільки до €50.

Так, нинішні правила безмитного ввезення товарів у ручному або супроводжуваному багажі сумою до €500 (в аеропортах – до €1000.) і вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні більше 24 годин і в’їжджає в країну не частіше ніж один раз на протягом 72 годин, – пишуть Факти ICTV з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Але, згідно з прийнятими ВР правками до Податкового кодексу (№6776-д), при більш частому в’їзді без податків можна ввезти товари до €50.

До слова, безподатково товари вартістю до €500 і вагою до 50 кг можна було ввозити раз на добу, не перебуваючи за кордоном протягом мінімум 24 годин, на чому будується бізнес багатьох так званих «човників».

Крім того, Рада ввела обмеження і на безподаткові пересилання товарів фізичним особам у міжнародних поштових та експрес-відправленнях: тепер можна відправити максимум три посилки протягом одного календарного місяця сумарною фактурною вартістю до €150, тоді як починаючи з четвертої посилки вони вже будуть обкладатися податком, митом і акцизом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині обікрали бабусю
08 грудень, 2017, 12:24
Нові мито на ввезення товарів: бізнес «човників» – під загрозою
08 грудень, 2017, 12:09