Шестирічна донька Героя мріє про поліцейську машинку

Шестирічна донька Героя мріє про поліцейську машинку
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: (050) 973-44-84; (099) 750-85-38; (098) 948-14-50.

Весела, енергійна та дуже артистична – саме такою є наша наступна іменинниця Олександра Карабан, яка невдовзі зустріне свій шостий день народження. Саша є донечкою бійця 51-шої окремої механізованої бригади, старшого солдата, стрільця-помічника гранатометника Карабана Артема Олександровича, який загинув 7 серпня 2014 року під час запеклих боїв поблизу висоти Савур-Могила Донецької області. Життя 21-річному Герою вкоротила куля, що влучила у груди трохи вище захисної пластини бронежилета, його ще намагалися вивезти військовим автомобілем, та серце Артема зупинилося на під’їзді до Амвросіївки…

Скоро його донечці Олександрі виповниться шість років. Дівчинка ходить у дитсадок, у старшу групу і восени уже піде до школи. Але туди Сашуня не спішить, оскільки їй дуже подобається її група у садочку та вихователі, яких вона щиро любить.

«Наш татко» – саме так Саша називає Артема, напевно думаючи, що він у них з мамою один на двох, спільний. Дівчинка часто про нього згадує та розпитує матусю Катерину Едуардівну, де батько навчався, що він любив робити, яким він був, як батьки познайомилися, одружилися, де вона сама була в той час та чому зараз Артем не з ними. Натомість, у відповідь отримує пояснення, що їх татко завжди буде жити у їхніх серцях та світити зірочкою з неба рідній донечці. Катя розповідає доні про війну і що саме вона забрала найдорожчу їм обом людину, не приховуючи нічого.

Сашуня любить малювати. На папері дівчинка передає те, що найбільше всього цінує та про що мріє: сім’ю, природу, сонце та веселку. У дитячій уяві все завжди яскраве. Ось і мультфільми, що переглядає Саша, також насичені барвами, дружбою та перемогою добра над злом: «Май літл поні» (Дружба – це диво), «Клуб Вінкс» (Школа чарівниць), «Друзі ангели», «Софія прекрасна» та інші.

Та найбільшим захоплення нашої іменинниці є вокал. Вона співає вдома, коли грається іграшками, коли прокидається чи готується до сну, коли гуляє по вулиці чи їде в автобусі. Сашка співає постійно, причому більшість своїх пісень придумує сама, тут же і наспівує під мелодію, що відповідає її настрою. Дуже багато в її репертуарі пісень про родину та Україну.

Олександра любить тварин. Найбільше їй до вподоби котики, песики, хом’ячки та зайчики. Вдома дівчинка має рибку, яку вони з мамою так і називають «рибка». Незважаючи на юний вік, Сашуня уже має певні обов’язки в домі, повинна завжди прибирати за собою іграшки та вчити букви і слова, а також правильно їх писати. А ще дівчинка дуже любить допомагати мамі готувати на кухні.

Катерина, мама Олександри, працює в Управлінні патрульної поліції і їй часто доводилося брати донечку з собою на роботу. Сашуні там дуже подобалося: вона гралася з маминими колегами, бавилася з песиком, якого прихистили поліцейські, із серйозним виглядом сідала за мамин стіл та малювала малюнки, якими потім прикрашала її робоче місце. Ну і звичайно, дівчинка розпитувала маму про людей у формі та їхні обов’язки. Дізнавшись, що основним завданням поліцейських є захист та допомога людям, Саша твердо вирішила, що в майбутньому вона також буде служити українському народу у лавах патрульної поліції. Тому й не дивно, що у подарунок до дня народження дівчинка попросила поліцейську машинку.

Так як донечка швидко росте, тому є потреба в деяких зимових речах для іменинниці, зокрема потрібні зимове взуття та теплі штани, шарф та рукавички (необхідні розміри вказані нижче).

Восени 2016 року Саша разом з мамою їздила відпочивати на Косівщину, де підкорювала карпатські вершини та насолоджувалася неперевершеними краєвидами, збирала камінці у стрімких водах гірської річки, слухала шум водоспаду Шепіт та підіймалася на вершини карпатського курорту Буковель. Влітку цього року разом з бабусею та прабабусею вперше побувала дівчинка за кордоном. Подорож в Італію запам’яталася їй архітектурою, звичаями та культурою цієї країни. Але Україну Олександра любить понад усе, вона ж бо знає, що це її домівка, її Батьківщина.

Щодня на східних теренах нашої держави гаснуть людські долі і щоночі на небі з’являються нові зірки. Та по собі наші Герої лишають незримий слід на землі, лишають свою мрію та жагу до свободи, передають нащадкам вільну Україну. А ще лишають осиротівших діток, дбати про яких тепер святий обов’язок кожного з нас. Тож давайте разом створимо свято для донечки Героя, який загинув у розквіті сил, та придбаємо для дівчинки чудовий подарунок до дня народження!

Інформація про батька дівчинки є у Книзі пам’яті.

Інформація для благодійників: Карабан Олександра Артемівна – 6 років (24.12.2011). Розмір одягу: 122-128. Розмір взуття: 32-33.
Омріяний подарунок: машинка поліції.

Маєте бажання підтримати іменинників – переказуйте кошти координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Шестирічна донька Героя мріє про поліцейську машинку
14 грудень, 2017, 09:20