На Волині об'єднують училища

На Волині об'єднують училища
На Волині затверджено план розвитку професійно-технічної освіти на 2017-2020 роки.

Про це стало відомо під час оперативної наради у ОДА, 22 січня.

Зокрема, за словами начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмили Плахотної, у 2017 році на фінансування 21 закладу професійної освіти області використано 223,7 млн. грн. Тим не менше, уже сьогодні існує дефіцит кваліфікованих кадрів у галузях матеріального виробництва та сфери обслуговування.

На Волині розпочали активну роботу щодо створення якісної, гнучкої та практичної системи професійної освіти. Зокрема, удосконалюється співпраця із підприємствами-замовниками робітничих кадрів, соціальними партнерами.

Що ж стосується конкретних заходів, то у 2017 році, відповідно до Плану розвитку професійно-технічної освіти на 2017-2020 роки, створено 2 заклади нового типу: Ковельський центр ПТО шляхом приєднання ПТУ №5 м. Ковеля до Ковельського профліцею та Нововолинський центр ПТО шляхом приєднання ПТУ № 11 м. Нововолинська до Нововолинського ВПУ.

У поточному році планується: до новоутвореного Ковельського ЦПТО приєднати ПТУ№22 смт. Луків (контингент 260 осіб), що дасть змогу утворити багатогалузевий центр ПО з контингентом 850 ос. Окрім того, на базі В-Волинського ВПУ, шляхом приєднання Оваднівського профліцею та Локачинської філії, утворити В.-Волинський ЦПТО з контингентом 1020 ос. Натомість на базі Колківського ВПУ, приєднавши Маневицький профліцей, утворити Колківький ЦПТО з контингентом 765 ос.

Таке реформування дозволяє вилучити із мережі малокомплектні заклади з контингентом менше 400 осіб, оптимізувати використання фінансових, кадрових, навчальних ресурсів, підвищити імідж закладів ПО, забезпечити доступ учнів до якісної професійної освіти.

Слід також зазначити, що у 2017 році значно зміцнилася навчально-матеріальна база закладів освіти. Разом із тим, у минулому році професійна освіта Волині була учасником 7 міжнародних проектів. А це неабияк посприяло розвитку навчально-матеріальної бази закладів. Нині ж працюють над розширенням переліку професій тощо.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: училища
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині об'єднують училища
23 січень, 2018, 10:07