Фото зі зйомок «екшену» про бій під Крутами

Фото зі зйомок «екшену» про бій під Крутами
29 січня 2018 року в Україні на загальнодержавному рівні відзначатиметься важлива дата для всіх українців – 100 років бою під Крутами. Цей день пам’яті є справжнім символом героїзму та самопожертви українців в боротьбі за свою незалежність сто років тому.

Сміливість, відвага та патріотизм молодих юнаків в бою під Крутами, назавжди зробила їх прикладом для майбутніх поколінь України, - повідомила краєзнавець Тетяна Яцечко-Блаженко.

Загалом, з історії знаємо, що у Крутах 29 січня 1918 року перебувало від 420 до 520 українських вояків, юнакiв та студентiв, якi мали на озброєнні до 16 кулеметів та одну гармату на залiзничнiй платформi. Цілий день вони вели бій за станцію з більшовицькими військами загальною чисельністю понад 3000 осіб. Натомість противник був добре озброєний і мав артилерією. За сучасними підрахунками втрати українських військ під Крутами сьогодні оцінюють у 70–100 загиблих, серед них було близько 40 студентiв i гімназистів, вбитих у бою та розстріляних.

Тема бою під Крутами цікава, актуальна та недосліджена. Саме тому в ці січневі дні, просто посеред поля неподалік села Підгірці, що на Київщині, 150 військовослужбовців Президентської бригади Національної гвардії України знімаються у фінальній сцені історичного екшну під назвою «Крути 1918. Захист».

Такі фільми дуже необхідні сучасному українському глядачу, щоб краще розуміти історію, вчитись на помилках попередніх поколінь та брати приклад з героїчного подвигу молодих юнаків під Крутами.



В масових сценах запеклого бою, на знімальному майданчику, між українськими студентами та багатотисячною армією російської Червоної гвардії виконують ролі військовослужбовців НГУ. Відомо, що знімальний процес був розпочатий ще в жовтні минулого року. Режисером стрічки є Олексій Шапарєв. На цікаву прем’єру волинянам варто очікувати в жовтні 2018 року.

Фото надав Вадим Голуб, прес-секретар командувача НГУ


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фото зі зйомок «екшену» про бій під Крутами
25 січень, 2018, 09:38