Частину підприємців хочуть виселити зі Старого ринку

Частину підприємців хочуть виселити зі Старого ринку
Частину підприємців зі Старого ринку в Луцьку планують виселити, натомість що розмістити на тому місці – обіцяють порадитися.

Про це стало відомо 30 січня під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів під час обговорення доцільності створення комунального підприємства «Луцькі ринки».

Про виселення підприємців повідомив депутат Сергій Була. За його словами, це необхідно, щоб впорядкувати територію. Ігор Поліщук повідомив, що долю ринку ще обговорюватимуть під час засідання спеціальної робочої групи. До нього планують залучити підприємців, депутатів міської ради, архітекторів та громадськість.

Спільно вирішать, що постане заміть торгових павільйонів на тій частині ринку, де не продовжили оренду, – ярмарок, парковка, сквер чи оглядова зона. В результаті створять концепцію ринку.

«Робоча група збиралась, ніякої конкретики там нема. Люди платять облспоживспілці, кошти за півроку втратили, за цей час можна було зробити концепцію», – зазначив депутат Павло Данильчук.

В обранця громади виникла низка питань до діяльності КП «Луцькі ринки», яке планують створити у міській раді, щоб контролювати усі ринки міста та отримувати від них кошти за оренду. Зокрема Данильчук поцікавився, чи готові підприємці працювати з новим підприємством. У відповідь спершу пролунала відповідь: «А хто їх питатиме?». Згодом Борис Смаль розказав, що три чверті торговців готові до співпраці.

Натомість Данильчук побоюється, що комунальне підприємство «Луцькі ринки», яке хочуть створити у міській раді, буде неефективним.

«Є загроза, чи запрацює ефективно це підприємство. Я боюсь, що ми створимо, а підприємці навіть по лівій частині не підпишуть», – сказав Данильчук.

За його словами, є недопрацювання із підприємцями, а міська рада «проґавила» вже півроку. Тож може виникнути така ситуація, що «Луцькі ринки» створять, а підприємці не захочуть співпрацювати із КП.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Землю - селянам, фабрики - робітникам, ринки - депутатам... Можливий лозунг для луцьких необільшовиків. От усі ці Булли, Смалі, Поліщуки ніяк не вгомоняться, щоб прибрати до рук чуже. Хочите комунальний ринок - створіть, покажіть, що він господарює краще, ніж приватні, і люди самі потягнуться за вами. Між іншим, а чому б не обернути в комунальну власність "мавзолей", який зовсім не вписується в архітектурний ансамбль центральної площі. І хай би радник голови (прикольно: голови не має, а радник є) порівняв і оприлюднив орендну плату, яку платять підприємці за квадраний метр, скажімо, на центральному ринку і в причілку універмагу, де торгують квітами. Ждьом ответа
Відповісти
На місті срачу зробити англійські газони, до яких буде доступ з гондол каналів парку.
Відповісти
Пацани пішли в наступ, часу мало, хочуть встигнути захопити ринки, смотрящого вже визначили...
Відповісти
Що хорошого для людей можуть зробити такі люди як була чи данильчук?Відстаньте вже від того ринку.
Відповісти