Волинь зможе швидше отримати кошти на «розвиток регіону»

Волинь зможе швидше отримати кошти на «розвиток регіону»
Цьогоріч фінансування проектів, кошти на які виділяють із Державного фонду регіонального розвитку, планують розпочати на 2 місяці раніше. Список проектів від Волині ще готують, однак є 4 об’єкти, які однозначно отримають фінансування – школи в Осівцях та Любохинах, Іваничівська районна лікарня та дитячий садочок в Ратно.

Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА 12 лютого.

Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик розповів, що тривають роботи, пов’язані із оцінюванням проектів по ДФРР, та є необхідність у декому скороченні тривалості розгляду проектів. «У квітні держава готова по ДФРР почати фінансування проектів, які нададуть із регіонів», – сказав Гунчик.

За його словами, у 2017 році фінансування розпочалося лише із червня. «Сьогодні ми говоримо про те, що треба почати раніше, на квітень місяць», – додав очільник ОДА.

Він також повідомив, що наразі на Волині є 4 перехідні проекти, які вже найближчим часом «подадуть» на Київ, аби була змога розпочати фінансування. Йдеться про школи в Осівцях та Любохинах, Іваничівську райлікарню, та дитсадок у Ратно.

До слова, реалізація проектів по ДФРР відбувається на умовах співфінансування. «Ці об’єкти комісія пропустила як перехідні. Рішення сесії – і можемо починати по них роботу», – підсумував голова ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.