Стрілянина в школі США: нові подробиці

Стрілянина в школі США: нові подробиці
Ніколаса Круза офіційно звинувачують у навмисному вбивстві в 17 випадках. Він залишений під вартою без можливості звільнення під заставу.

Ніколасу Крузу, який влаштував напередодні бійню в середній школі в місті Паркленд на півдні Флориди, пред'явлені офіційні звинувачення в навмисному вбивстві в 17 випадках, – пише DW із посиланням на агентство dpa.

Раніше стало відомо, що на допиті в поліції Круз зізнався в скоєному. У суді, де вирішувалося питання про запобіжний захід, 19-річний затриманий не вимовив ні слова.

У той же час слідство, як повідомляє агентство AP, спростувало зв'язок Круза з націоналістами. Деякі ЗМІ повідомили, що підліток був членом націоналістичної організації «Республіка Флорида» (Republic of Florida), яка виступає за створення у Флориді штату тільки для білих, і навіть брав участь в її тренувальних заняттях зі зброєю.

Стали відомі і деякі подробиці бійні. Ніколас Круз стріляв в п'яти класних кімнатах. Чотири були розташовані на першому поверсі школи, ще одна - на другому. Стрілянина тривала не більше трьох хвилин. Потім Круз піднявся на третій поверх, де кинув гвинтівку і рюкзак з додатковими патронами, після чого змішався з евакуйованими школярами. Вийшовши з будівлі, він попрямував в довколишній Макдональдс. Його затримали 40 хвилин по тому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.