Степан Івахів: «Політичні сили у Верховній Раді чубляться, бо вже живуть виборами»

Степан Івахів: «Політичні сили у Верховній Раді чубляться, бо вже живуть виборами»
Народний депутат Степан Івахів закликав колег по Верховній Раді забути про політичні амбіції, думки про виборчі перегони та ухвалити закони, які принесуть користь для реального сектору економіки.

Про це йшлося 26 лютого в його виступі під час засідання Погоджувальної ради.

Так, Степан Івахів звернув увагу на те, що "замість конструктивного підходу люди вже звикли чути взаємні звинувачення політиків".

"Різні політичні сили у Верховній Раді чубляться, бо вже живуть виборами, причому навіть не 2019 року. Засилля результатів різноманітних соціологічних досліджень в ЗМІ та коментарі деяких політиків підводять суспільство до думки, що вже цієї осені можливі дострокові парламентські вибори. Наближення виборів змушує політичні сили дбати про власні рейтинги", - мовив народний депутат.

"Наша депутатська група "Воля народу" не несе жодного політично прапора, ми позапартійні, тому маємо привілей в цей складний для країни час думати не про рейтинги, а про людей, яких сьогодні чи не найбільше турбують низькі зарплати, пенсії та постійне зростання цін на продукти та товари першої необхідності", - додав він.

Також Степан Івахів дорікнув парламентарям за те, що в Раді ухвалили лише одиниці законів, які б допомогли розвитку економіки. До того ж досі не призначили голову Національного банку України та керівників низки важливих державних відомств.

"...наприклад того ж міністра охорони здоров’я. Це ж абсолютний нонсенс, коли в країні йде надважлива медична реформа, але немає відповідального за неї міністра. Так з кого спитати за результати?" - запитав народний депутат.

Тож він закликав парламентарів підтримати на пленарному тижні два законопроекти:

- урядовий проект №2216а щодо діяльності технологічних парків, де на окремій території поєднується науковий, виробничий, кадровий потенціал для впровадження високоефективних видів техніки, технологій та продуктів нових поколінь. Дуже поширена практика на Заході, у світі їх існує близько 500, з яких 150 – у Сполучених Штатах. Закликаємо прийняти законопроект в цілому і на практиці використати цей передовий досвід.

- законопроект 2475а про внутрішній водний транспорт. На жаль, Україна сьогодні абсолютно не використовує ті логістичні можливості водних шляхів, надані нам географічним розташуванням. Тому депутатська група «Воля народу» переконана, що прийняття ініціативи дозволить залучити в галузь потужні інвестиції, наддасть додаткові можливості до розбудови нашої економіки, - аргументував свої пропозиції Степан Івахів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.