Що робити з тарифом на проїзд у Луцьку: поради експертів

Що робити з тарифом на проїзд у Луцьку: поради експертів
Експерти ГО «Центру розвитку урядування» підготували поради для керівників Луцької міської ради щодо підняття тарифів на проїзд та використання системи обліку пасажирів у тролейбусах і маршрутках.

Про це йшлося 15 березня під час прес-конференції «Підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті Луцька: необхідність чи некомпетентність і зловживання владою?».

По-перше, на їхню думку немає економічних підстав підвищувати тариф на проїзд у маршрутках Луцька з 4 до 5 гривень, тому міська влада має зупинити цей процес.

По-друге, скасування валідаторів та підняття цін призведе до неконтрольованого потоку готівки у розмірі сотень тисяч гривень, - кажуть в організації. Тож експерти «ЦРУ» радять міській раді протягом найближчого місяця відновити роботу валідаторів у луцьких тролейбусах, щоб вивести із тіні близько 4,7 млн грн готівки на рік.

Також вони рекомендують, щоб перевізники з 1 жовтня встановили валідатори у всіх маршрутних таксі для контролю за готівкою і кількістю виданих квитків. Інакше буде наповнюватись не бюджет, а чиїсь кишені, - пояснюють в «Центрі розвитку урядування» .

Нагадаємо, проїзд у Луцьку може подорожчати з 15 квітня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
крадуть всі! Країна бендерія...
Відповісти
Останні новини
Що робити з тарифом на проїзд у Луцьку: поради експертів
15 березень, 2018, 13:59