Мультики про кликуна та екскурсія дахом: що пропонували на конкурсі туристичних проектів у Луцьку

Мультики про кликуна та екскурсія дахом: що пропонували на конкурсі туристичних проектів у Луцьку
Учасники конкурсу проектів туристичного спрямування презентували свої ініціативи, які можуть зробити Луцьк більш привабливим для туристів.

Це відбулося 30 березня у Луцькій міській раді.

Начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська розповіла, що цього року охочих взяти участь у конкурсі проектів туристичного спрямування було менше, ніж минулого, проте серед заявок є багато цікавих ініціатив. Загалом подали 22 проекти, з яких відібрали 17 кращих. На презентацію дехто з учасників не зміг приїхати, а дехто навіть відмовився через те, що спочатку не вважали конкурс серйозним.

Отож для розгляду конкурсної комісії презентували 12 проектів.

Студенти Луцького НТУ підготували туристичний проект, який передбачає встановлення у Луцьку фотозони у вигляді 15 стільців. 15 стільців – символ однієї з найвидатніших подій в історії Луцька – з’їзду європейських монархів, який відбувся 1429 року, під час якого учасники намагалися розвязати політичні та економічні питання Центрально-східної Європи та вирішити питання про коронацію Вітовта.

Студенти провели опитування у місті і прийшли до висновку, що 72 % жителів не знають нічого про цю подію. Тож на їх думку, створення інсталяції дозволить заповнити прогалини у знаннях як містян, так і туристів. Якщо проект виграє, стільці стоятимуть на Театральному майдані або в замку Любарта, а також зможуть переміщуватись в інші локації, наприклад, на місце проведення Бандерштату або інших фестивалів. Будуть вони дерев’яними та оздоблюватимуться атрибутами, які символізували б кожну з країн-учасника з’їзду монархів. Зверху на стільцях будуть спеціальні поліетиленові чохли для захисту від пошкоджень. Представила ініціативу Анастасія Яблончук. Вартує розробка і встановлення фотозони понад 30 тисяч гривень.

Ще один студент ЛНТУ Владислав Савонік пропонує створити туристичний маршрут «Вандалізм чи мистецтво», який охоплював би 6 найцікавіших муралів Луцька, розташованих недалеко один біля одного. На думку автора, люди не знають, що означають ці малюнки, тож варто про них розповідати. У рамках проекту випустять буклет з короткою інформацією про мурали і картами їх розташування.

Вартість цього проекту становить 6 600 грн.



Представник клубу історичної реконструкції «Айна Бера» Карина Дикса представила проект фотозони у костюмах середньовічних міщан. У Луцькому замку пропонують розмістити шатро, де всі охочі могли перевдягнутись і зробити знімок. Для туристів буде вибір із близько 10 костюмів людей різних прошарків населення доби середньовіччя. Загальна вартість ініціативи – 30 тисяч гривень.



Керівник туристичної компанії «Нові мандри» Віталій Новицький хоче робити у Луцьку екскурсії на даху найдовшого у світі будинку. На його думку, це дозволить людям спробувати щось нове, чого вони не могли зробити раніше, адже за власними спостереженнями чоловік прийшов до висновку, що на другій годині екскурсії лише 30 % слухає екскурсовода.

«Людям цікаво десь залізти, зробити кльову фотку», - підсумував Новицький.



За 47 тисяч гривень у Луцьку пропонують зробити екскурсії вздовж річки Стир. Розпочинатись водна подорож має від Центрального парку і закінчуватись на місці розташування арт-об’єкта «Дерево бажань». Цю інсталяцію планують встановити на розгалуженні рукавів річки Стир вниз по течії за Гнідавським мостом. Тут екскурсанти та молодята зможуть пов’язувати стрічки-символи єдності їхніх доль. Для посадки пасажирів у катер планують збудувати пірс.



Наталія Пальоха запропонувала створити три анімаційні ролики по 30 секунд, головним персонажем яких був би кликун. Ці ролики будуть не словесними, а побудовані на міміці, жестах, вигуках, вони будуть поширені у соцмережах і турагентствах. На це необхідно 48 900 грн.



Юрій Мірченко презентував проект театралізованої екскурсії «Страхітливі історії Луцька», під час якої перевдягнений екскурсовод розповідав би про «темні» сторінки історії міста. Цей маршрут розпочинався із розповіді про чуму ХVI століття на Театральному майдані, а завершувався б на В’їзній вежі замку Любарта. Такі екскурсії хочуть проводити у вечірній час.



Оксана Цимбалюк розповіла про свій проект «Обличчя Луцька», який передбачає підготовку 10 інтерв’ю із відомими людьми про те, чому варто приїжджати у Луцьк та що тут можна побачити цікавого. Ці тексти будуть перекладені на англійську мову. У рамках проекту буде створена мігруюча конструкція з фотоісторіями героїв проекту.

Капітан клубу історичної реконструкції «Айна Бера» Сергій Ващук запропонував провести вдруге на території Луцького замку фестиваль «Середньовічний Лучеськ.Доблесть віків», який минулого року привернув увагу громадськості не тільки Луцька, а й за його межами. Чоловік наголосив, що це безалкогольний захід, до того ж це єдиний фестиваль, під час якого глядачам дозволяли заходити на стіни замку.



Віктор Федосюк презентував відразу три проекти. Перший полягає у тому, щоб до 590-річчя зїзду монархів видати каталог альбом-каталог-нарис робіт художника Олександра Дишка, присвячених подіям, які відбувались у Луцьку 1429 року. Крім того, проект передбачає проведення виставки робіт митця.



У рамках другого проекту передбачається створення музею оборонців замку Любарта – міської сторожі, муніципальної варти та кликунів. Він має бути в одній із веж та міститиме зброю і обладунки оборонців.



Третій проект передбачає створення зали зїзду монархів. На думку ініціатора, її могла б доповнити інсталяція із 15 стільців, яку пропонували зробити інші конкурсанти. На стільцях пропонували розмістити портрети учасників зїзду. Також пролунала ідея від пристуніх створити брелоки чи сувеніри у вигляді стільця.

Переможця обере конкурсна комісія та оголосить його сьогодні о 15:00.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мультики про кликуна та екскурсія дахом: що пропонували на конкурсі туристичних проектів у Луцьку
30 березень, 2018, 14:20