На Волині з нелегальним алкоголем боротимуться завдяки мобільного додатку

На Волині з нелегальним алкоголем боротимуться завдяки мобільного додатку
У Волинській області ініціюють створення спеціального мобільного додатку «Легальний акциз».

Про це інформує прес-служба Державної фіскальної служби.

Планується, що цей новий сервіс міститиме інформацію про діючі ліцензії на реалізацію підакцизної продукції на Волині, передбачатиме зворотній зв'язок з тими, хто купуватиме спиртне чи цигарки та вирішить перевірити законність здійснення торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами в будь-якому населеному пункті Волинської області.

«Таку модель взаємодії зі споживачами підакцизної продукції запроваджено в Одеській області. Там фахівці ДФС спільно з представниками Національної поліції впровадили мобільний додаток «Легальний акциз», через який споживачі підакцизної продукції можуть перевірити наявність ліцензій на право продажу в кожній торгівельній точці та повідомити про факти зловживань територіальні органи ДФС. Вважаємо, що це досить ефективний спосіб протидіяти спробам реалізувати сурогатний алкоголь, підроблені цигарки чи лікеро-горілчану продукцію, що перебуває в обігу незаконно». – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Дизайн додатку та алгоритм його роботи напрацьовуватимуть фахівці ІТ-галузі. Наразі ГУ ДФС у Волинській області консультується щодо розробки та особливостей впровадження такого мобільного додатку, в тому числі зі своїми колегами з Одеської області. Базова інформація щодо легальних та ризикових місць придбання підакцизу на Волині вже зведена на інтерактивній карті.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині з нелегальним алкоголем боротимуться завдяки мобільного додатку
30 березень, 2018, 14:55