Вода без каналізації: плани луцької мерії на туалет у парку

Вода без каналізації: плани луцької мерії на туалет у парку
У луцькому центральному парку– лише один громадський туалет. Та й той – у катастрофічному стані.

Про це пише Волинь24.

Будівля, що на території парку атракціонів давно потребує ремонту. Потріскана плитка, відсутність води та жахливий сморід, який чутно за кілька десятків метрів. Реалії, через які чимало лучан воліють не заходити у громадську вбиральню, а справляти свою нужду деінде – в тому числі у кущах.

У мерії кажуть, що воду до туалету проведуть, однак глобальних змін не планують.

«Є в планах провести нову гілку водопроводу, в тому числі – до туалетів. До початку сезону не встигнемо, але до кінця року можна. Скільки це коштуватиме – поки невідомо», - розповів директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась.

З його слів, туалет у парку до каналізації не під’єднаний, під ним – вигрібна яма. І поки цю ситуацію змінювати не будуть.



Водночас екс-заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця каже, що будівництво каналізації свого часу таки планували.

«Це не робиться за один-два роки, це були плани довгострокові. В концепції, яку ми затвердили, планувалось провести каналізацію від вулиці Глушець, за зоопарком, вздовж дамби. Протягом 18-19 років це можна було зробити», - зазначає екс-чиновник.

З його слів, ще один варіант – підключити громадський туалет до каналізації спортивного товариства «Спартак». Однак, тут теж є свої нюанси – каналізація в поганому стані, а керівництво «Спартака» не надто зговірливе у цьому питанні. Свого часу довелось чимало посперечатись про підключення до цієї каналізації зоопарку. До того ж, щоб зробити реконструкцію цієї мережі, потрібно повністю розрити доріжку парку.

«Ремонт останньої потягнув би навіть більше грошей, ніж будівництво нової гілки каналізації», - переконаний Юрій Моклиця.

«Але на перспективу повинна бути каналізація. Тут виходу іншого нема», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Театр починається з вішалки.
Країна починається з туалетів загального користування.
Відповісти
Який рік два, ми вже 27 років незалежні, і від зоопарку недалеко можна зробити туалет. Замовте і я вам за 2-3 місяці зроблю
Відповісти
Останні новини
Вода без каналізації: плани луцької мерії на туалет у парку
03 квітень, 2018, 08:00