У центрі Луцька - великодні забави. ФОТО

У центрі Луцька - великодні забави. ФОТО
У великодній понеділок на Театральному майдані зібралися сотні лучан, щоб відсвяткувати світле Христове Воскресіння на етно-фестивалі “Великдень у Луцьку”.

В урочистому відкритті фестивалю взяли участь представники влади, делегацій із Польщі та Литви. Із найщирішими побажаннями добра та миру гостей заходу вітали священнослужителі, - йдеться на сайті Луцької міської ради.

Свято продовжилося Великодніми духовними піснеспівами. До святкувань долучилися й гості з міста Волноваха Донецької області, які проживають у сім'ях лучан і разом з нами відзначають Воскресіння Христове.

На глядачів чекала надзвичайно насичена концертна програма. Святковий настрій лучанам та гостям міста створювали хорові колективи релігійних конфесій, Державний академічний Волинський народний хор, Тетяна Ціхоцька та вокальна студія «Жайворонки», зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка», народний аматорський фольклорний гурт «Чачка», музичний гурт «Волиняни», народний фольклорний колектив «Калиновий цвіт», фольклорний колектив «Волинські забавлянки», фольклорний гурт «Wesole Kumoszki» (м.Жешув, Республіка Польща).

Впродовж дня на лучан чекають великодні забави, веснянки, тематична фотозона, ярмарок виробів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, святкова торгівля, великодні частування.

А завершиться фестиваль феєричним виступом гурту «MOTANKA» спільно з театром-студією «КОЛО ЛЕСІ» (м.Луцьк), та етно-гурту «ДахаБраха» (м.Київ).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.