Коломойський програв «Нафтогазу» суд у Лондоні

Коломойський програв «Нафтогазу» суд у Лондоні
Лондонський міжнародний арбітражний суд постановив, що ключові положення Акціонерної угоди між «Нафтогазом» та компаніями Ігоря Коломойського щодо корпоративного управління "Укрнафти" – не підлягають виконанню, оскільки суперечать імперативним нормам корпоративного законодавства України.

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

«Не підлягає виконанню частина статті №9 Акціонерної угоди, яка, серед іншого, передбачає, що шість членів наглядової ради «Укрнафти» обираються з числа кандидатів, запропонованих «Нафтогазом», а голова правління «Укрнафти» та інші п'ять членів наглядової ради «Укрнафти» – з числа кандидатів, запропонованих компаніями Коломойського, які є міноритарними акціонерами «Укрнафти», – йдеться у повідомленні.

Серед іншого, стаття №9 також передбачає, що персональний склад правління «Укрнафти» має затверджуватися наглядовою радою «Укрнафти» за пропозицією голови правління.

Варто відзначити, що водночас трибунал постановив – загалом Акціонерна угода є дійсною, хоча ключові її положення щодо корпоративного управління «Укрнафти» і не підлягають виконанню.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Коломойський програв «Нафтогазу» суд у Лондоні
28 квітень, 2018, 04:01