Як чистити диван?*

Як чистити диван?*
Ми всі полюбляємо розслабитися на дивані, щоб подивитися телевізор або почитати книгу. Але якщо меблі брудні, навряд чи це буде приємним. З часом на подушках накопичуються крихти їжі, розлиті напої, піт, жир, бруд. З часом ви помічаєте, що диван вже не виглядає таким гарним, як колись. І що робити? Купувати нові меблі на www.meblium.com.ua/myagkaya-mebel? Але спочатку спробуйте почистити диван так, щоб він знову був готовий до перегляду улюбленого серіалу.

Покрокова інструкція

Щоб навести порядок на улюбленому дивані, виконайте наступні дії:
1. Пройдіться по оббивці пилосмоком. Якщо його немає, використовуйте щітку, щоб витрусити з оббивки усі крихти, волосся і т.д. обов’язково почистіть усі важкодоступні місця, де накопичується сміття. Якщо подушки не прикріплені до меблів, зніміть їх і почистіть окремо. Для збору волосся і шерсті можна використовувати спеціальний липкий валик.
2. Очистіть дерев’яні й металеві елементи. Протріть їх м’якою тканиною, змоченою в теплій мильній воді. Краще використовувати рідке мило.
3. Визначте тип тканини, з якою ви маєте справу. Знайдіть ярлик на дивані або почитайте інструкцію до нього. Якщо ви придбали меблі з-за кордону і не маєте перекладеної інструкції , ознайомтеся з умовними позначеннями далі в нашій статті.
4. Видаліть плями. Спосіб обробки залежить від типу тканини. Ви можете використовувати спеціальні хімічні засоби, або ж скористатися народними рецептами. Докладніше про них читайте далі.
5. Просушіть диван. Використовуйте суху тканину або паперові рушники, щоб прибрати вологу з оббивки. При потребі увімкніть вентилятор і направте потік повітря на диван.

Типи оббивки

Англомовні позначення:
• WS. Використовуйте м'який миючий засіб, сухий хімічний засіб, пароочисник.
• S. Використовуйте лише засіб для хімічного чищення.
• X. Використовуйте лише пилосмок, без зволоження.
• W. Дозволяється використання води.
Обробка різних типів тканини
Ось як чистити диван за типом оббивки:
• Текстиль. Змішайте 1/4 склянки оцту, 3/4 склянки теплої води та 1 столову ложку рідини для миття посуду. Перелийте рідину в пляшку з розпилювачем і розбризкайте на пляму. Протріть оббивку м'якою тканиною. Для видалення мила використовуйте чисту тканину, змочену водою.
• Шкіра. Змішайте 1/2 склянки оливкової олії з 1/4 склянки оцту. Розбризкайте на пляму. Протріть шматком бавовняної тканини.
• Синтетичні матеріали. Змішайте 1/2 склянки оцту, 1 склянку теплої води та 1/2 столової ложки рідкого мила. Розбризкайте на пляму і протріть м'якою тканиною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.