Відстрілюючи собак, комунальник вцілив у чоловіка

Відстрілюючи собак, комунальник вцілив у чоловіка
У Ковелі працівник комунального підприємства «Добробут» під час відстрілу бродячих собак влучив отруйною рідиною в перехожого.

Інцидент трапився в мікрорайоні заводу «Ковельсільмаш» — неподалік професійного ліцею, пише Волинь-Нова.

Потерпілим виявився місцевий житель Дмитро Пацалай, який тоді супроводжував свого сина до школи і почув скавучання

"Дуже багато дітей було. Бачу, йде якийсь дядько у куфайці, гумових чоботах із трубкою в руках, прицілюється у двох псів та стріляє у них ампулами із червоною рідиною. Попадає в одного собаку, інший тікає. Той, в якого попав, підбігає до моєї машини. Пес пищав так, що чули, певно, в сусідніх будинках. Ще бився в судомах. А той чоловік підбігає до пса і починає його добивати. Собака скавучить. Я не витримав. Вибіг із машини і кричу: «С…, ти що робиш?!», - розповідає потерпілий.

Дмитро Пацалай почав забирати в дядька «трубку», коли той навів її на нього і вистрілив отрутою, влучивши в куртку. Комунальник, який на той час чомусь був без належного спецодягу, відмовився називати себе, але пояснив, що нападник відібрав і поламав спеціальний пристрій, а його самого вдарив.

Є кілька свідків цієї штовханини. За фактом хуліганства правоохоронці порушили кримінальне провадження, але в той же час у відкритті іншого провадження — за фактом пострілу отруйною речовиною — відмовили. Хоча потерпілий, відчувши погіршення здоров’я, звернувся за медичною допомогою.

Лікарі після обстеження пояснили, що він отруївся парами. Хімічного опіку немає, бо на тіло рідина не потрапила. Подібні висновки робить токсиколог.

Працівники КП «Добробут» кажуть журналістам, що бродячих собак вони відстрілюють левімозолом і роблять це вже не перший рік. Однак спеціалісти ветеринарної служби про такий препарат нічого не знають. Можливо, мова йде про левамізол, але він застосовується… проти глистів.

Директор комунального підприємства Михайло Сидоренко говорить, що робити бездомним тваринам евтаназію дозволено діючим законом, показує і відповідне рішення Ковельського виконкому від 20 травня 2008 року. Але ж законодавство про гуманне поводження із тваринами дозволяє здійснювати евтаназію в окремому, ізольованому приміщенні, пише видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну что ж, началось.
а ведь предупреждали, что по-людски надо.
Відповісти
http://www.youtube.com/watch?v=KB97XbE6fyk
Відповісти
Останні новини
Відстрілюючи собак, комунальник вцілив у чоловіка
12 лютий, 2013, 11:42