Життя без поліетилену: більшість луцьких магазинів не пропонує альтернативи пакетам

Життя без поліетилену: більшість луцьких магазинів не пропонує альтернативи пакетам
У Луцьку досліджували магазини та супермаркети, аби виявити, чи пропонують альтернативу поліетилену – у більшості закладів її просто немає.

Про це активісти еко-кампанії #Волиньбезпакетів повідомили під час круглого столу 16 травня.

Ініціатива спрямована, аби мінімізувати використання поліетиленових пакетів у щоденному житті містян.

Презентувала ініціативу депутатка Луцькради Анна Мовяк. Вона розповіла, що учасники «промоніторили» Луцькі супермаркети, аби визначити, чи є тут можливість обрати ініціативу.

Еко-активістка Ірина Здрок розповіла, що у світі є цілі країни, як от Кенія чи Сингапур, які відмовилися від поліетиленових пакетів.

«Україна лише на разі обговорення та на стадії ініціатив, схожих на наші. Луцьк наздоганяє всіх, бо в нас вже є інформування про необхідність сортування сміття на суху і вологу фракцію із 1 червня», - нагадала дівчина.

Тож у рамках міста представники ініціативи «промоніторили» 26 магазинів, щоб дізнатися, чи є у супермаркетах альтернативи поліетилену - торбинки чи паперові пакети.

Так, за результатами, жоден із 26 відвіданих магазинів не пропонує ніякої альтернативи для відділу овочів. Однак у відділі з випічкою майже в половині магазинів є щипці та паперові мішечки Щодо пакетів на касі, то лише у деяких магазинах є паперові пакети, та вони в рази дорожчі ніж поліетилен. Паперова торбинка вартує від 10-ти гривень, тоді як поліетиленовий 1-2 гривню.

Однак, відзначили і позитивні моменти - в одному магазині активісти виявили аж 2 стійки з еко-торбами, які призначені для багаторазового користування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А мені зручн ов кульчоках і піхуй
Відповісти
Останні новини
Життя без поліетилену: більшість луцьких магазинів не пропонує альтернативи пакетам
16 травень, 2018, 16:49