Тато бачив лише раз: волинян закликають привітати маленьку доньку загиблого бійця

Тато бачив лише раз: волинян закликають привітати маленьку доньку загиблого бійця
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: (050) 973-44-84; (098) 948-14-50.

Вже завтра свій вже четвертий День народження зустріне Герасимик Злата. Вона донька полеглого за Україну Героя Герасимика Дмитра Миколайовича. Дмитро був військовослужбовцем 51-ої окремої механізованої бригади, брав участь у боях за Савур-могилу, на блокпосту отримав поранення у плече і тут же був прооперований у польовому шпиталі. По дорозі до Дніпропетровського госпіталю автобус з пораненими був обстріляний. Внаслідок цього обстрілу Дмитро отримав іще одне поранення в голову, після 5-ти днів перебування у стані коми і невдалої спроби лікарів дістати кулю, він помер, так і не прийшовши до тями. Чоловіку було лише 26. Його донечці Віці тоді було всього 2 рочки, а меншеньку – Злату – він бачив лише єдиний раз, відразу після пологів, коли дали короткотермінову відпустку, і одразу після хрестин повернувся знову в зону АТО…

Нині жвава та енергійна Злата не дає мамі спокою ні на хвилинку. Дівчинка залюбки відвідує дитячий садочок, каже, що дуже сумує за своїми друзями (у їх числі лише одна подруга, а всі інші – хлопчики), коли доводиться пропускати заняття. Основними захопленнями маленької красунечки є активні рухливі ігри на вулиці: вона обожнює грати м’яча, підкорювати нові вершини, гірки різної складності та навіть драбинки чималої висоти. Серед більш спокійних занять – малювання та зафарбовування розмальовок (бере приклад зі своєї сестрички Вікторії).

А ще, Злата просто обожнює танці і вже зараз могла б стати зіркою не однієї (дитячої) вечірки. Разом з сестричкою запалює під композиції Олега Винника, Ольги Полякової та Ірини Федишин. Але до школи танців дівчинку не беруть через її вік, тому потрібно ще трішки підрости.

Як і всі маленькі дітки, Златка любить дивитися мультфільми. У цій категорії у неї всього один фаворит – мультсеріал про свинку Пеппу, який дивилася б годинами. І, так само як минулого року, на свій День народження тортик матусі донечка замовила у вигляді Пеппи. Іноді також переглядає різні пізнавальні передачі на телеканалі «Планета».

Домашніх пухнастиків Злата теж дуже любить. Мешкають у неї вдома двоє папуг – Сніжок та Пір’їнка (хлопчик та дівчинка), яких отримала у подарунок Вікторія, але доглядають за птахами дівчатка разом. Окрім того, у родини велика господарка. Раніше була кізонька Маша, яку з маленької дівчатка носили на руках, клали собі на коліна, відгукувалися на її мекання та відразу ж бігли підгодовувати. А тепер є корова та поросята, і улюблениця сестричок лабрадор Лайма. І хоч песик ще маленький і, в основному, до дівчат скаче граючись, але Злата його ще побоюється.

Мама Наталія для нашої іменинниці є справжнім авторитетом. Саме у неї донечка бере перші уроки кулінарії (а цю справу Злата дуже любить). І допомагає матусі дівчинка залюбки, уже може самостійно прибрати за собою. Більшість свого часу родина проводить у рідному селі і рідко мали змогу поїхати за межі Волині, не кажучи вже десь закордон.

Наталія каже, що матеріальний стан її сім’ї є нормальним, хоча іноді є певні складнощі. І особливо не вистачає жінці підтримки та чоловічих рук, адже роботи на городі та біля господарства дуже багато. Речі Злата в основному доношує після старшої сестрички, та, оскільки вона дуже рухлива, тому є потреба у спортивному взутті чи кросівках для іменинниці.

Мама додає, що дівчинка дуже сильно сумує за татом. Усі знайомі кажуть, що Злата є точною «батьковою копією». Дитину обожнюють і друзі родини, і чоловікова рідня. Та навіть така увага не може компенсувати сильного батьківського плеча маленькій нашій дитині, яка про татка пам’ятатиме лише із фото.

Зробити сюрприз Златочці може кожен, привітавши її з Днем народження на свій розсуд – а при потребі ми вам у цьому допоможемо! Наш контактний номер: 0509734484 та 0989481450. Інформація про батька іменинниці є у Книзі пам’яті, деталі за посиланням:
http://memorybook.org.ua/4/gerasimik.htm .

Інформація для благодійників: Герасимик Злата – невдовзі 4 роки (19.05.2014).
Камінь-Каширський р-н. Одяг: 110-116; взуття: 26-27.
Подарунок до ДН: будь-який сюрприз на ваш розсуд.

Маєте бажання підтримати іменинників – переказуйте кошти координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Тато бачив лише раз: волинян закликають привітати маленьку доньку загиблого бійця
18 травень, 2018, 12:31