Чому санаторій «Кристал» (Трускавець) рекомендує лісові прогулянки?*

Чому санаторій «Кристал» (Трускавець) рекомендує лісові прогулянки?*
Трускавець – місто хоч і відоме, але доволі мале. Розташоване воно майже в Карпатах, в оточенні хвойних лісів. А це означає, що на додачу до лікування мінеральною водою та інших процедур ви можете влаштувати приємну прогулянку по лісі. А проживання з комфортом забезпечить санаторій Кристал Трускавець - https://sanatorii-karpat.com/ua/sanatorii-kristal-truskavec/. У чому ж полягає користь від перебування у лісі? Ми виділили 7 ключових аргументів на користь такого відпочинку.

Боротьба зі стресом

Чисте повітря, приємні звуки (або тиша) значно зменшують симптоми хронічного стресу. Особливо корисні в цьому відношенні сосна (її якраз багато біля Трускавця), кедр, кипарис. Вони виділяють речовини, які знижують рівень кортизолу (гормон стресу). Також це сприяє зниженню артеріального тиску.

Покращення мозкової активності

Доведено, що лісові прогулянки покращує пам'ять, мозковий кровообіг, сприяє засвоєнню нової інформації. Дослідники встановили, що діти, які проживають поблизу лісових масивів, краще вчаться і швидше починають розуміти особливості оточуючого середовища.

Збільшена кількість кисню і відсутність забруднень – ось дві причини, які роблять лісове повітря таким корисним. Кисень очищує мозок і стимулює його роботу.

Міцний сон

Як ми вже казали, лісові прогулянки заспокоюють нерви. А фізична активність на свіжому повітрі потребує енергії. Втомлена і заспокоєна людина спить міцно, а вранці прокидається бадьорою. Це один з найкращих природних антидепресантів.

Схуднення

У вас є надлишкова вага? Тоді просто вирушайте в ліс. Багато лікарів вважають, що лісова прогулянка краще допомагає позбавитися зайвих кілограмів, ніж бігова доріжка. Тим більше, що це набагато цікавіше і приємніше проведення часу.

Прискорення одужання

Люди, які недавно перенесли захворювання, можуть отримати велику користь від близькості до природи. Деякі дослідження показали, що навіть споглядання лісу у вікно покращує самопочуття. Що же казати про відпочинок в оточенні дерев.

Профілактика захворювань

Лісові прогулянки пришвидшують обмін речовин, прискорюють виведення токсинів з організму, укріплюють м’язи та кістки. Напоєне фітонцидами повітря знищує шкідливі мікроорганізми. Це знижує ризик розвитку дуже багатьох захворювань.

А ще відпочинок у лісі може бути різноманітним. Хтось просто гуляє і дихає чистим повітрям. Хтось займається йогою або влаштовує походи з великим рюкзаком. Вам лишається вибрати свій улюблений варіант.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому санаторій «Кристал» (Трускавець) рекомендує лісові прогулянки?*
15 червень, 2016, 13:14