Чому жовтіє мармурова стільниця?*

Чому жовтіє мармурова стільниця?*
Вирішення проблеми пожовклої стільниці з мармуру залежить від того, чим саме викликана зміна її кольору. Можна виділити 3 головні причини цього: неправильна чистка, використання воску, а також окислення залізних відкладень. Якщо ви плануєте замовити стільницю з мрамору, вам варто дізнатися, як у разі необхідності повернути їй початковий колір.

Віск і покриття

Традиційно віск використовували для блиску та покращеного захисту мармурової поверхні. Але таке покриття насправді є доволі незручним. Саме тому його не рекомендують використовувати в наші дні. Віск швидко витирається, поверхні стають тьмяними і поступово жовтіють.

Вам потрібно видалити старий віск і почистити стільницю. Рекомендуємо використовувати для цього спеціальну змивку, яка не пошкоджує каміння. А замість воску краще використовувати більш сучасні та ефективні засоби. Проконсультуйтеся з продавцем стільниці, щоб отримати корисні поради щодо цього.

Неякісна чистка

Використання абразивних засобів, жорстких щіток та губок може призвести до потрапляння пилу, жиру та бруду в глибину мармуру. З часом поверхня стільниці набуває брудно-жовтого кольору. В такому випадку рекомендується використовувати засоби для глибокого очищення каменю. А на майбутнє вивчіть правила догляду за виробами з мармуру.

Окислення заліза

Ця проблема є більш складної, ніж описані вище. Жовто-коричневі плями можуть з’являтися, коли на білий мармур постійно потрапляє вода. Пожовтіння через окисел заліза найчастіше з’являється у ванних та душових кабінах. Для стільниць це менш актуально. Плями іржі доволі важко видалити, але це можна зробити. Чим більше заліза у воді (а для багатьох населених пунктів це актуально), тим швидше з’являються плями.

Використовуйте рідкий засіб для видалення іржі без кислоти. Це дуже важливо, оскільки кислота руйнує мармур і робить проблему ще серйознішою. Якщо ж засіб для видалення іржі не допоміг, доведеться звертатися до спеціаліста. Швидше за все, він вирішить зняти пошкоджений верхній шар каменю.

Також дуже бажано швидко видаляти воду, яка потрапила на стільницю. Чим довше вода лишається на мармурі, тим глибше просочується в нього.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: стільниця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.