У волинській лікарні відповіли на «претензії» до якості їжі

У волинській лікарні відповіли на «претензії» до якості їжі
У Волинській обласній клінічній лікарні медики прокоментували «претензії» до якості харчування, які опублікували у соціальній мережі - у медзакладі на їжу одного хворого на день виділяють менше 8-ми гривень.

Про це 27 липня розповів в.о головного лікаря Іван Сидор.

За словами посадовця, на харчування одного хворого у лікарні на день виділяють 7 гривень 84 копійки. Цю суму треба розділити на 3-разове харчування, а для хворих з гастроентерології взагалі - на 4 прийоми їжі.

«Кожного дня даємо шматочок м'яса, масло, спред – ну ми не будемо купувати масло по 35, бо тоді нічого не зможемо дати. Тим більше, для хворих входить в дієтологію спред – воно рослинного походження, їм не треба багато жирів і це навпаки дуже добре... Кожен день даємо молоко, варимо суп або борщ, дієтолог складає меню», - розповів Сидор. Тож купувати «домашнє масло» у лікарні просто немає змоги.

Окрім того, лікар розповів, що чимало продуктів вдалося залучити без використання коштів. Так, наприклад, 80 тонн картоплі отримали від об’єднаних громад – лікувальний заклад отримує її з 4-5 районів. Також залучили 2 тонни цукру та 4 тонни крупи, заготовили капусту, помідори, огірки, тому лікарня вже запаслася «квашениною» до наступного сезону.

«Якби ми харчували людей на ці гроші, то ми б не могли дати сніданок, обід і вечерю – от я вам дам 7 гривень і 84 копійки, і ви розбийте на цілий день, щоб ви їли масло натуральне, як ті хворі показують. А те, що показують, що якась картопля не така – то я зараз розберуся, у нас картоплі є достатньо», - сказав лікар.

Сидор додав, що вперше почув про скарги на харчування, бо раніше з боку пацієнтів такого не було. Навпаки, нещодавно проводили анонімне анкетування, тож хворі могли написати про зауваження.

Були такі випадки, що писали, що треба було б дати ще 2 котлети на вечір, є такі пацієнти, чи котлету зранку... але щоб скаржилися на харчуваня, то я вперше почув», - запевнив лікар.

Сидор розповів, що цьогоріч обласна рада виділила більше коштів для харчування атовців та ветеранів війни - 65 гривень на день. Однак, аби у достатньому обсязі фінансувати їжу, треба принаймні 80-100 гривень.

«А не за 7,84 грн 3 рази, а гастроентеррологічні хворі - 4 рази. От хай хтось дасть рецепт, як можна це зробити. Навіть кабачки, баклажани, та навіть петрушки не купиш – пучок її 10 гривень», - підсумував лікар.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Менше СОБІ в кишеню класти треба, або спробувати СПРЕД жерти щодня по пачці. Європа, б...
Відповісти
лікарні треба лікуватись, це не курорт. головне щоб лікували добре.Треба перевіряри працівників їдальні щоб не виносили додому.Коштів на харчування в лікарнях завжди мало виділялось, а при теперішніх цінах на продукти- 7 грн. - капець, що можна придумати на цю суму?
Відповісти
Де логіка?
Спочатку каже, що хворим на шлунок не треба багато жирів і це дуже добре.
Далі: "ну ми не будемо купувати масло по 35". А де він бачив масло по 35 грн.? Спред теж коштує дорожче. Що ж тоді вони замість спреду дають?
І тут же пише: заготовили капусту, помідори, огірки, тому лікарня вже запаслася «квашениною» до наступного сезону.
Ага, квашені продукти дуже "корисні" при хворобах шлунку.
Коротше кажучи, чергова "відписка".
Відповісти
Звичайно чергова відписка
Пан Сидор в магазині років 20 не був, все приносять на блюдечку
І працівники кухні більшу половину додому виносять
Відповісти
Як казала одна знайома "смердить дивитися" перший раз жаліються??? Та що ви кажете? Просто Сидор тільки звикає до того що все обговорюють в мережі))) думав що ніхто ні про що не знає
Відповісти