Як допомогти дитині навчитися грі на ударних інструментах*

Як допомогти дитині навчитися грі на ударних інструментах*
Ваша дитина мріє стати справжнім ударником? Недостатньо подарувати їй комплект барабанів. Батьки повинні докласти зусиль, щоб допомагати дітям в досягненні їхніх мрій. Якісні й недорогі барабани, а також інші музичні інструменти можна придбати на сайті JCS. Інтернет-магазин муз інструментів допоможе підібрати усе необхідне для того, щоб дитина могла вивчати гру якомога швидше та ефективніше.

Корисні поради батькам

Процес навчання дітей у віці 5-12 років мало чим відрізняється від такого у підлітків чи людей похилого віку. В інтернеті можна знайти безліч уроків та різноманітних хитрощів, які полегшують освоєння техніки гри на барабанах. Але це не означає, що ви повинні лишати юного ударника напризволяще. Ось кілька додаткових рекомендацій, які допоможуть зробити уроки більш простими та зрозумілими:
• Впевніться, що під час уроку дитина має хороший настрій. Якщо ви бачите, що вона чимось пригнічена, краще відкласти гру на потім. Або ж дозвольте поки що імпровізувати, а до наступного уроку поверніться пізніше. Коли у людини поганий настрій, вона значно гірше засвоює новий матеріал.
• Заохочуйте дитину до щоденної практики. Краще потроху практикуватися щодня, ніж влаштовувати кількагодинний урок 1-2 рази на тиждень.
• Лишайтеся позитивними. Для вивчення барабанів (як і будь-якого іншого музичного інструменту) потрібно багато часу. Ви повинні бути терплячими. Якщо дитина повторює одну й ту ж мелодію в сотий раз, не сердьтеся. Краще відведіть для уроків місце, де юний барабанщик не заважатиме оточуючим.
• Хоча б інколи вчіться разом з дітьми. Присутність батьків та їхнє схвалення стимулюють інтерес до гри. Крім того, таке веселе проведення часу зблизить вас із дитиною.
• Не заважайте барабанщику експериментувати. Як тільки він навчиться основам, йому може знадобитися час, щоб спробувати різні варіанти гри.
• Вибирайте для уроків пісні, які подобаються дитині. Які мелодії змушують її танцювати, підспівувати, плескати в долоні? Не забувайте і про правильну швидкість для новачка. Варто починати з найпростіших мелодій, поступово рухаючись в сторону більш складних.
• Навчіть дитину грати м’яко. З часом ударник сам навчиться контролювати гучність. Але не потрібно викладатися на повну весь час. Адже це ще не виступ на рок-концерті.
• Захистіть слух дитини. Використовуйте спеціальні навушники чи беруші. Обов’язково проконсультуйтеся з педіатром.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як допомогти дитині навчитися грі на ударних інструментах*
30 липень, 2016, 16:46