«Міністр нас не чує, а тут керує «смотрящий», – волинські шахтарі

«Міністр нас не чує, а тут керує «смотрящий», – волинські шахтарі
Волинські шахтарі запевняють, що генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк, голова комісії з реорганізації ДП «Волиньвугілля» шляхом виділу ВП Шахта № 9 «Нововолинська» Михайло Борсук та новопризначений директор «дев’ятки» Павло Танчев роблять все, аби закрити шахту, яка ще може працювати.

Про це розповів керівник профспілки шахти №9 Василь Гура.

За його словами, наразі Пилипюк, Борсук і Танчев наразі поїхали у Міністерство енергетики та вугільної промисловості України. Причину візиту туди, за словами Гури, нормально не пояснюють.

«Вони в міністерстві щось там доказують. Кажуть тільки: «Все буде добре». А як то «добре», не кажуть. Міністр на моє питання, яка подальша доля шахти, сказав: «Я маю плани на ваше підприємство». Які плани – невідомо», - висловився Гура.

На його переконання, Андрій Пилипюк має намір зареєструвати ДП «Волинське», в складі якого не буде шахти №9.

«Борсук, як голова комісії з реорганізації, жодного разу не збирав комісію, членом якої я теж є, і не ставить до відома комісію, що він робить. Танчева я просив, щоб він пояснив, що він збирається зробити, але він не знайшов часу», - додав Гура.

Керівник профспілки також зауважив, що 20-го липня цього року був складений протокол, в якому розглянули геолого-економічну оцінку запасів вугілля пластів на полях шахти №9. В протоколі зазначено, що при видобутку 116 тисяч тонн вугілля в рік, 9-та шахта може працювати ще 13,3 роки. Дослідивши подані матеріали ТЕО, експертиза зазначала, що економічна ефективність роботи шахти «№9 Нововолинська» є доведеною. Тож Гура оприлюднив згаданий протокол, а також наказ, який фактично означає закриття шахти №9.

«Гендиректору дуже не сподобалося, що я все це оприлюднив. Але ж шахта може працювати, а її хочуть закрити», - сказав Гура.

До того ж, працівники шахти №9 переконані, що діяльність гендиректора «Волиньвугілля» Андрія Пилипюка обертається для цієї структури непідйомними збитками.

Зокрема, шахтарі переконують, що керівництво «Волиньвугілля» здійснює реалізацію вугільної продукції на енергогенеруючу станцію, через посередників всупереч наказу Міненерговугілля, без попередньої оплати, за заниженою ціною на ТзОВ «Український національний продукт». У шахтарському колективі запевняють, що такі дії керівництво «Волиньвугілля» вчиняє, виконуючи вказівки «смотрящого» - Андрія Венгрина, який нібито є радником керівника ТзОВ «Український національний продукт». Останній, за словами шахтарів, розпоряджається коштами, заробленими шахтарями, бере участь в організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських заходах. Гірники переконують, що повідомляли про ці факти профільному міністру Ігорю Насалику, але він, мовляв, їх не чує.

«Міністр нас не чує, а тут керує «смотрящий», – каже Василь Гура.

Усі ці факти гірники озвучили і у колективному зверненні до голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка. Тож наразі вони сподіваються на його розуміння нагальності цієї проблеми та сприяння у її вирішенні.

Більше того, звернення Савченку надсилали і представники Первинної профспілкової організації Всеукраїнської незалежної професійної спілки "Захист праці" на державному підприємстві "Шахти №1 "Нововолинська".

У своєму листі вони пишуть, що Венгрин вже знищив шахту №1. Тож наразі є кримінальні провадження щодо розкрадання майна на цій шахті за участі Андрія Пилипюка та підконтрольних йому людей, які досі працюють на ДП "Волиньвугілля". Тож гірники просять Савченка втрутитися в ситуацію та сприяти тому, аби кримінальні справи були доведені до кінця, а люди, які причетні до корупції, не були на керівних посадах у "Волиньвугіллі".




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки можна знущатися над шахтарями? Скільки можна нас обкрадати, про яке закриття може бути мова, якщо нам немає де заробити на кусок хліба ген днректора приходять і йдуть з наповненим грошима кишенями, і жодний за це не відповів, може вже пора. Я думаю що названі керівники вже дозріли, тим більше у всіх них вже є кримінальні справи. Правоохоронці вас не чути.
Відповісти
Останні новини
«Міністр нас не чує, а тут керує «смотрящий», – волинські шахтарі
03 серпень, 2018, 17:31