Типові помилки створення контактної форми для сайту*

Типові помилки створення контактної форми для сайту*
Коли відвідувач досяг сторінки з контактною формою, дуже важливо не дати йому покинути сайт. Він цілком може це зробити, якщо форма буде незрозумілою, надто довгою чи погано оформленою. Можливо, саме через описані тут помилки ви не отримуєте інформації, заради збору якої створювалася сторінка. Варто врахувати це, якщо ви хочете замовити сайт. Тож розглянемо деякі речі, що відлякують відвідувачів ресурсу.

Надто велика форма

Люди не люблять заповнювати довгі анкети. Якщо їм доводиться робити це, вони почнуть шукати більш зручні ресурси. Тож постарайтеся відмовитися від пунктів, які не є справді необхідними. Наприклад, вам дійсно потрібно знати поштові індекси, домашні номери телефонів і адреси?
Якщо користувачеві доводиться прокручувати сторінку, щоб заповнити усю анкету, він цілком може покинути сайт.

Надто складна форма

Це ще один стримуючий фактор, який не дозволяє відвідувачам сайту ставати вашими клієнтами. Ще одна велика проблема – реєстрація, для якої потрібен пароль.
Одне з досліджень показало, що 86% користувачів мають проблеми зі створенням облікового запису. 77% респондентів вважають необхідною можливість авторизації через соціальні мережі. 65% опитаних готові повернутися на сайт, який надає таку можливість.

Перевантажена цільова сторінка

Головне завдання цієї сторінки – змусили людину заповнити анкету. Тут не повинно бути інших пропозицій, цікавої інформації чи інших елементів, які відволікають увагу. Рекомендується лише додавати стимули, які підштовхують відвідувача до заповнення форми.
Через відволікаючі фактори людина може забути, навіщо взагалі заходила на сторінку. Наприклад, побачивши посилання на цікаве відео, відвідувач захоче його переглянути і покине цільову сторінку.

Відсутність альтернативи

Можливо, відвідувачі сайту вважають за краще зателефонувати вам, а не відправляти форму і очікувати на відповідь. Або ж вони захочуть відвідати корпоративну сторінку в соціальній мережі, щоб дізнатися про компанію більше. Дуже важливо надати таку альтернативну можливість для зв’язку.

Варто використовувати всі методи, яким користувачі надають перевагу. Відмовляючись навіть від одного з них, ви втрачаєте клієнтів.

Контактна форма повинна бути простою, зрозумілою і привабливою для відвідувачів сайту. Ви можете бути здивовані тим, скільки користі приносять навіть незначні зміни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Типові помилки створення контактної форми для сайту*
07 серпень, 2016, 16:27