Чому лампа блимає і що з цим робити*

Чому лампа блимає і що з цим робити*
Блимаюча лампа – доволі часта побутова проблема. Її вирішення може бути дуже простим або трохи складнішим, - в залежності від причини виникнення мерехтіння. Найчастіше це буває викликано перепадами напруги. У будь-якому разі, потрібно точно визначити причину проблеми для ефективного її вирішення. Придбати освітлювальні прилади та супутню продукцію високої якості ви можете тут - https://res.ua/rus/.

Що викликає мерехтіння?

Основні причини блимання лампи:

• Тип освітлювального приладу. Люмінесцентні лампи більш схильні до мерехтіння, ніж світодіодні та інші прилади. Температура, періоди перегріву, вік лампи також мають значення. Якщо мерехтіння спостерігається лише зрідка, можна не турбуватися. Але якщо воно стає регулярним, потрібно замінити освітлювальний прилад.
• Некоректно працюючий диммер. Цей електронний пристрій призначений для регулювання електричної потужності. Більшість диммерів призначені для роботи з високим навантаженням. В результаті світло діоди низької напруги затемнюватися і мерехтіти. Щоб уникнути цього, потрібно впевнитися у відповідності характеристик ламп і диммеру.
• Нещільне з’єднання. Для коректної роботи лампи вона повинна щільно прилягати до електричних контактів. У іншому разі електричний ланцюг буде час від часу роз’єднуватися, що й призводить до блимання. Вирішення проблеми просте – закрутіть лампу трохи сильніше. Тільки не перестарайтеся, щоб не зламати крихку скляну колбу.
• Проблеми зі з’єднанням. Мерехтіння може бути викликане пошкодженням різних елементів електричного ланцюга. Наприклад, це перегнуті або переламані дроти, зламаний вимикач. Якщо описані вище поради не допомогли усунути проблему, потрібно перевіряти почергово усі елементи системи. Буде краще, якщо цим займеться кваліфікований спеціаліст.
• Перевантаження системи. Велика побутова техніка споживає багато електроенергії. Якщо одночасно увімкнути кілька таких потужних пристроїв, напруга у мережі може різко знизитися. Це може призвести до короткочасного мерехтіння освітлювальних приладів. Якщо це відбувається регулярно, зателефонуйте електрику для ретельної перевірки усієї системи.

Інколи мерехтіння ламп може вказувати на серйозну проблему – неправильні з’єднання десь у електричному ланцюгу. У таких місцях з’являються точки високого опору, що призводить до виділення підвищеної кількості тепла. В результаті може виникнути пошкодження ізоляції, коротке замикання і займання. Саме тому таким важливим є своєчасне усунення проблеми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: лампа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому лампа блимає і що з цим робити*
15 серпень, 2016, 13:49