Інвестор луцької «Волині» заявив, що припиняє фінансувати клуб

Інвестор луцької «Волині» заявив, що припиняє фінансувати клуб
Компанія «Мантімус Коммершиал ЛТД» вирішила відмовитися від інвестування коштів у луцьку «Волинь».

Про це з посиланням на інфомрацію компанії «Мантімус Коммершиал ЛТД» повідомила ТСН, яка у свою чергу послалася на УНІАН.

Отож, компанія «Мантімус Коммершиал ЛТД» відмовляється, у тому числі, від проектів, пов'язаних із реконструкцією стадіону, створенням нових спортивних баз.

Таке рішення прийняли через дії і позицію колишнього керівника та одного з учасників клубу Василя Столяра, йдеться у повідомленні.

Вступаючи до складу учасників ФК «Волинь» у липні 2011 року, інвестор бачив перспективність розвитку клубу і погодився надати фінансову підтримку, покладаючись на прозорість процесу з боку інших його учасників, а також запевнення про те, що клуб належним чином зареєстрований у всіх футбольних організаціях, має право брати участь у всіх внутрішніх і міжнародних змаганнях і веде свою господарську діяльність відповідно до закону.

Як виявилося, всупереч цим запевненням, до клубу останнім часом зібралося чимало претензій з боку як інших футбольних клубів, так і різноманітних організацій, колишніх акціонерів і футболістів.

Так, наприклад, з'явилися претензії з боку акціонерів ВАТ СК «ФК Волинь», яке забезпечувало діяльність клубу до 2011 року під керівництвом Василя Столяра. Зокрема, спортивний арбітражний суд в Лозанні розглядає позов акціонера Дениса Серебренникова, який вимагає відшкодування збитків обсягом 45 мільйонів гривень.

Також у клуб надійшло попереднє рішення Міжнародної федерації футболу (FIFA), про стягнення на користь колишнього гравця «Волині» Ісси Ндоє компенсації обсягом один мільйон доларів. Надходять також претензії від інших українських футбольних клубів.

Останнім часом посилилася увага до клубу з боку правоохоронних органів з питань, що належать до діяльності футбольного клубу до середини 2011 року.

Також, через реорганізацію клубу 2010-2011-го років, найближчим часом можуть виникнути питання про дійсність членства ФК «Волинь» у регіональній та національній федераціях футболу.

У розпорядженні клубу є копія листа керівника регіональної федерації футболу Волині - Василя Столяра, в якому він заперечує членство ТОВ «ФК «Волинь» в цій федерації, що, в свою чергу, може призвести до виключення клубу з числа учасників змагань, а також може поставити під сумнів результати матчів, зіграних раніше за участю команди ФК «Волинь».

Всі ці факти розкрилися вже після того, як компанія «Мантімус Коммершиал ЛТД» стала інвестором ФК «Волинь». Разом із тим, події, через які виникли судові спори, відбувалися ще під час керівництва клубом Столяра.

У повідомленні компанії йдеться: на сьогоднішній день Столяр, будучи президентом і учасником клубу, фактично самоусунувся від життєдіяльності клубу та здійснює деструктивні дії щодо нього.

У зв'язку з вищезазначеними обставинами, сьогодні керівництво компанії «Мантімус Коммершиал ЛТД» зажадало від дирекції ФК «Волинь» передати виявлені матеріали з відповідними заявами в правоохоронні органи для перевірки законності діяльності колишнього керівництва ФК «Волинь».

Інвестор стурбований ситуацією, що склалася, і не бачить перспектив для подальшої співпраці з ФК «Волинь» через це.

Водночас «Мантімус Коммершиал ЛТД» готова розглянути можливість щодо продовження співпраці з футбольним клубом відразу ж після того, як вся юридична та господарська діяльність ФК «Волинь» буде приведена у відповідність до законодавства України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 28
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Раніше писали що в деяких клубах пробели з фінансуванням. а тепер воно називається так.
Відповісти
Будемо надiятись, що проблеми Волинi - це лише передiл власностi, вiдтирання вiд "пирога" тих, кого пануючi клани не хочуть бачити в якостi конкурентiв в економiчнiй сферi.

Занадто смачний шмат власностi в центрi Луцька вiдписано футбольному клубу.

P.S. Волинь у вишцi лише 3 роки ))) Ще б пару рокiв пограли ))
Хоча заради будiвництва нового стадiону можна й пожертвувати i вишкою, i власниками.
Відповісти
Ще Кварц не давно казав, що фiнансово-матермальнi справи у Волинi хорошi.

Чим вiдрiзняеться матерiальне пiдгрунтя Волинi вiд Арсеналу:

ФК Волинь е орендатором на 49 рокiв за 1 грн. стадiону "Авангард" та прилягаючоi територii приблизно на 10 га.
Це суттевий фактор для iнвестора.
Відповісти
ой бля ...
Відповісти
А чому ми дивуємося? Це був передвиборчий трюк палиці. Поматросив фанатів і "бросил". Завтра так буде зі всіма лучанами, які віддали свої голоси за палицю.
Відповісти
прогнози багатьох справджуються, цікаво, коли СНУ почнуть приватизовувати?
Відповісти
набридли ці жиди.
офшори,маца, пейси, інвестиції, навар, відкат... скоро почнеться друга коліївщина
Відповісти
а по результатах виборів до ВР такого не скажешь.
Самі продались, а тепер сльози льють.
Що, не знали кого обирали?
Що, не знали для чого вони туди лізуть?
Вірили, що будуть олігархи як перед виборами гроші щомісяця роздавати?
А потім ображаються, що їх за дурнів мають :-)
Відповісти
підтримую!
Відповісти
тут питання до БЮТа, скоріше, а не до лучан, нащо цього вибачте, політичного мішка для биття виставили на виборах по округу
Відповісти
не треба переводити стрілки чи робити винним БЮТ.
Відповісти
Для Палиці головне було забрати стадіон з його земелькою, а це гектарів 10 у центрі міста. А "Волинь", футбол і все решта було йому до одного місця. Розвів лучан "как котят".
Відповісти
тепер цікаво, що буде щодо стадіону романюк із кравчуком співати)))
Відповісти
А що вони будуть співаті, якщо Палицю підтримували на всіх "фронтах"?:) Це людям вистачило 300-500 гривень для повного "щастя", а далі... нікого вже ні що не хвилює!:( Біомаса блін! По іншому не назвеш цей лохторат!!!
Відповісти
Вже давно переконався, що людям у футболі той футбол до одного місця - що Столяру, що наслідникам. Жаль. Бо тисячі волинян живуть надією, патріотизмом і іншими почуттями.
Відповісти
волинський футбол закінчився рівно з того моменту, коли в команді "Волинь" зявився перший туземний легіонер.
Це означало, що навіщо ростити футболістів із волинських дітей, якщо можна виписати гравця з гондурасу?
Про те, кошти, які платились цим "волинянам", були не малі, на них можна було утримувати не одну спортивну школу. Але...
Тут практично можна перефразувати, що хто не ростить свій футбол - годує чужий.
Відповісти
Волинські баски) на жаль не склалось у нас так Атлетика з Бельбао......
Відповісти
«Мантімус Коммершиал ЛТД»:

Розмір статутного внеску – 486 858 гривень.

Загальний статутний фонд - 486 938 гривень.

Як фірма з таким статутним фондом може фінансувати ФК "Волинь"???:)Платити зарплату гравцям,тренерам,суддям,ФФУ і тп:)))А ще треба вкласти мільони гривень в реконструкцію стадіону.Люди,в якій країні ми живемо???Всім зрозуміло,що Палиця хоче змусити Столяра віддати ФК Волинь.Зараз навідкривають через продажну прокуратуру та "чесні" суди кримінальні справи проти Столяра і потім будуть його шантажувати,щоб віддав команду.Треба Столяру повертати Кварцяного в команду,бо тільки він міг з гравцями з зарплатою в 1000 долларів в місяць вигравати в грандів українського футболу.А вболівальникам я раджу зараз ходити на футбол і підтримувати команду.Не дочекається ця жидовська рожа Палиця щоб наша команда перестала існувати.Волиняки-разом ми сила!!!
Відповісти
Так ця ж фірма не повинна платежі робити з статутного фонду... допустимо в неї прибутки 100 млн. от і фінансує
Відповісти
Підтримую Кума!Получається,що компанія Палиці обманула ФК Волинь.Бо як за такі мізерні гроші статутного фонду вони могли інвестувати мільони в розвиток волинського футболу?Це получається чистої води афера з боку Палиці.Йому потрібна була напевно земля та бази(10га)що володіе наша команда.Лише одна людина може спасти клуб, я думаю всі і так це знають....Кварц.Разом зі Столяром вони не дадуть нашу команду поховати цим жидятам...
Відповісти
.....як казав раввин "ТАК ЗАВЖДИ НЕ БЕДЕ". Ці слова перевірені століттями, але питання Столяру: ХТО ЙОГО ЗАСТАВЛЯВ ДІЛИТИ КЛУБ ФК "ВОЛИНЬ"?
Відповісти
столяр теж мудак ще той, -понабирався боргів, людям зарплати не повіддавав, там суми боргів працівникам ДЮСШ ідуть на десятки тисяч, а хоче всі борги палиці спихнути...жиди
Відповісти
Шо Столяр, шо Палиця... перший кинув другого, останньому легше кинути ФК "Волинь" щоб не судитись і не платити не свої бабки (45 млн.грн + 1міо бакс - Ндуйє), от така фігня, коли купував чи підписував договір про інвестування треба було враховувати ці обставини і не купувати клуб до погашення боргів...юристів і нормальний аудит перед покупкою бізнесу тре робити, а не балуватись... а так heppy end football in Volyn. а жалко...
Відповісти
пригадайте що було зимою з киъвським арсеналом!!? Подумайте а хто був спонсором Киъвського Арсеналу? подумайте ы выдповыдь на лицо
Відповісти
Кунули Васю под паровоз, а ведь небось надеялся на защиту народного депутата. "Спокійно селяни, революції не треба, земля буде ваша.." Перейдет ФК Волынь под полный контроль Игоря Петровича, а Васю накажут за строптивость.
Відповісти
а що воно тому петровичу добавить здоровя?
тільки нєрви.
Відповісти
Останні новини
Інвестор луцької «Волині» заявив, що припиняє фінансувати клуб
02 березень, 2013, 20:40