Як захистити колісні диски від подряпин?*

Як захистити колісні диски від подряпин?*
У більшості випадків пошкодження колісних дисків відбувається, коли вони контактують з бордюром. Багато сучасних коліс мають виступаючі краї, що є особливо вразливими до таких пошкоджень. Придбати якісні литі диски ви можете тут - https://avtodiski.net.ua/disk/tip-litye. А ми підкажемо, як зберегти їх у гарному стані й захистити від пошкоджень.

Обережніше з паркуванням

Один невірний рух – і доводиться витрачати гроші на ремонт. Саме так – паркування вимагає досвіду та уважності. Багато людей, які не звикли до паралельного паркування, стикаються з проблемою подряпаних коліс. Тому вам лишається практикуватися довго і вперто. Тренуйтеся доти, доки не навчитеся ставити автомобіль як справжній професійний водій. Також можете придбати парктронік. Це система датчиків, яка підказує водієві, як правильно розташувати машину.

Використовуйте правильні шини

Покришки повинні відповідати сезону. Літня гума взимку не забезпечує належного зчеплення з дорожнім покриттям. Через це автомобіль стає погано керованим, частіше стикається з бордюрами та іншими перешкодами. Використання шин, призначених для роботи в зимніх умовах, є важливим і для вашої безпеки.

Ще одним фактором, який сприяє пошкодженню коліс взимку, є дорожня сіль. Змішуючись зі снігом і льодом, вона утворює солону воду. Осідаючи на металі, ця рідина поступово роз’їдає його. Хромовані диски особливо сильно піддаються таким пошкодженням. Щоб колеса прослужили довше, рекомендується частіше змивати з них сіль, використовувати захисні покриття. Бажано також використовувати кілька комплектів дисків. Тоді кожен комплект буде довше лишатися цілим.

Встановіть ковпаки

Один з найкращих способів захисту дисків – встановлення захисних ковпаків. Це декоративні накладки, які не лише приймають на себе удари, але й покращують зовнішній вигляд транспортного засобу. Ковпаки доступні в різних кольорах та формах. Тому ви можете підібрати саме той аксесуар, який вам найбільше подобається.
Якщо ковпак буде сильно пошкоджено або він просто вам набридне, його можна легко зняти й встановити новий.

Турбуйтеся про колеса правильно

У пошкодженні дисків можете бути винні й ви самі. Миючи їх, не використовуйте жорстку сталеву щітку. Це один з найбільших ворогів металевих елементів коліс. Обережніше використовуйте і засоби на основі кислоти. Вона добре видаляє гальмівний пил, але з часом може роз’їдати метал. Дотримуйтеся інструкції виробника мийного засобу. Обов’язкового промивайте колеса через деякий час (зазвичай це 5 хвилин) після нанесення кислоти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: диски
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як захистити колісні диски від подряпин?*
17 лютий, 2016, 15:44