Гройсман у Луцьку розповів, чому хочуть підняти ціну на газ

Гройсман у Луцьку розповів, чому хочуть підняти ціну на газ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Луцьку розповів, що вимога підвищення цін на газ зумовлена зобов'язаннями, взятими раніше.

Про це йшлося 23 серпня під час зустрічі із пресою на Луцькому заводі «Мотор».

Журналісти поцікавилися, чи чекати восени підвищення цін на газ.

Посадовець зауважив, що питання дуже непросте. Мовляв є зобов'язання, взяті багато років тому, про підвищення цін у разі зростання їх у світі.

«Насправді, я вже рік цю ситуацію стримую», – мовив Гройсман. Нині в простих користувачів газ коштує близько 11 тис грн. Однак питання постало гостро, тож у Києві наразі тривають дискусії між фахівцями.

«Насправді, я стою на позиціях збалансування в першу чергу інтересів українських громадян і України», – додав прем'єр.

Потреба підняття цін виникла, зокрема, через необхідність роботи із запозиченнями. Тому він наголосив, що протягом 2005-2013 років уряди запозичили 50 млрд доларів, на «обслуговування» яких щорічно треба 5 млрд. Можна або працювати зі світовими ринками та перепозичають кошти і за 10 років зводять за рахунок зростання економіки. Тому вимога підвищення – на порядку денному.

«Мені це питання болить. Я розумію, що люди сприймають його категорично, негативно, я й сам сприймаю його негативно. Але між двома рішеннями я виберу те, яке буде найменше шкодити українським громадянам», – підсумував посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тут за цей немає чим платити з пенсією з часів януковича 1557,88 і супсидії-0 нічого прийдем на вибори і проголосєм за чорта тільки не ці
Відповісти
взнаю хто буде за цю владу галасувати на виборах.... тяжко здивуюсь
Відповісти
"Им надо чтобы все вымерли" - вот ответ Рабиновича на телеканале"112" на вопрос о повышении тарифов на газ. Ответ исчерпывающий! А клептоманы вешают лучанам очередную лапшу на уши о том, что это, якобы, требования МВФ, которые были согласованы раннее. Лжецы! Как тут не вспомнить Пушкина, поэта, гонимого теперь клептоманами:
"Паситесь, мирные народы! Вас не разбудит чести клич. К чему стадам дары свободы? Их должно резать или стричь. Наследство их из рода в роды - ярмо с гремушками да бич" Аминь!
Відповісти
А ти ж па.... говорив,що це кінцева ціна,вчора говорив і публічно.То де правда?Звісно,що брехня і 11 грв. не межа,далеко не межа,коли при владі такі "проффесіонали"...
Відповісти
Останні новини
Гройсман у Луцьку розповів, чому хочуть підняти ціну на газ
23 серпень, 2018, 13:21