Переваги страхування врожаю для фермерів*

Переваги страхування врожаю для фермерів*
70% світового землекористування припадають на сільське господарство. В період з 2003 по 2013 роки було зафіксовано 78 стихійних лих. Це число подвоїлося з 1980-х років. Зміни клімату створюють загрозу для фермерів. Згідно звіту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, сільське господарство є найбільш вразливим до засух. Тому важливо забезпечити захист і підтримку фермерів. Саме для цього і було створено страхування врожаю. Докладніше про його особливості ви можете прочитати тут - insfero.com/business/agrostrahovanie/. Якщо коротко – виробники с/г продукції отримують відшкодування збитків, пов’язаних з непередбачуваними обставинами.

Потенційні небезпеки

Деякі наслідки стихійних лих для сільського господарства:
• Втрата багаторічних культур, таких як часник.
• При повенях – неможливість використовувати землю, доки не зійде вода. Вона може змивати верхній родючий шар грунту.
• Підвищення рівня мінералізації робить землю непридатною до вирощування рослин.
• Зменшення об’ємів виробництва призводить до зменшення доходів фермерів.
• Через збитки зростає рівень безробіття. Сільська місцевість втрачає робочі руки, оскільки люди переїжджають у міста.

Важливість страхування врожаю

Головні переваги оформлення поліса:
• Стабільність прибутків. Якщо через неврожай фермер зазнав збитків, йому виплачують компенсацію. Це дозволяє більш ефективно керувати прибутками і точніше оцінювати фінансові ризики.
• Захист від боргів. Фермери часто беруть кредити, які повертають вже після збору та продажу своєї продукції. Неврожай може стати причиною розорення через швидке збільшення суми боргу. Страхова виплата дозволяє погасити кредит вчасно.
• Технологічні переваги. Багато страхових компаній активно працюють над тим, щоб їхні клієнти отримували більше прибутків. Представники с/г сектору мають змогу ознайомитися з найновішими технологічними досягненнями й застосовувати їх на практиці.
• Захист рослин. Через погодні умови деякі багаторічні рослини можуть загинути. Зі страховою виплатою не виникне проблем з придбанням нового посадкового матеріалу на наступний рік.

Стихійне лихо не можна передбачити за кілька місяців чи років. Але страховий поліс забезпечує спокій. Фермер знає, що в разі неврожаю він є захищеним і не розориться. Особливо це важливо для дрібних сільськогосподарських виробників з обмеженими фінансовими можливостями. Великі компанії мають більше інструментів для покриття збитків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Переваги страхування врожаю для фермерів*
31 серпень, 2016, 23:46