Як вибрати валізу ручну поклажу? Поради від Vseceni.ua*

Як вибрати валізу ручну поклажу? Поради від Vseceni.ua*
Складно уявити собі тривалу подорож або навіть переїзд без величезної кількості багажу, який так чи інакше потрібно взяти з собою. Але якщо ви відправляєтеся в нетривалу поїздку або подорожуєте без нічого, то цілком зможете обійтися ручною поклажею. Але що таке ручна поклажа, і якою вона має бути? Постараємося розібратися в цьому питанні якомога краще.

Для ручної поклажі підійде далеко не всяка сумка або валіза. І щоб не помилитися з вибором, в першу чергу варто розглянути основні вимоги, які пред'являються до ручної поклажі:
• розмір і вага валізи. У більшості країн авіакомпанії дотримуються певного стандарту, який виглядає наступним чином: ручна поклажа не повинна перевищувати за розмірами 55х40х20 см. Це якийсь загальноприйнятий стандарт, який буде зустрічатися вам найчастіше. Однак, авіакомпанії право дещо змінювати ці правила, і щоб уникнути неприємних ситуацій, варто уточнювати дані безпосередньо перед поїздкою. Детальніше про вимоги деяких популярних компаній ми поговоримо далі;
• вага валізи з усім його вмістом - ще одним важливий момент. Для економ-класу допустиме значення ваги може складати від 7 до 10 кг. Для квитків більш високого класу ця цифра може зростати. До речі кажучи, саме тому одні з найбільш популярних - тканинні валізи. Вони володіють достатніми якісними характеристиками, але при цьому трохи важать. Та й ціна у них не надто висока;
• зручність використання і переміщення - не менш важливий фактор. В ідеалі валізу, навіть якщо він невеликий і використовується для перевезення в якості ручної поклажі, повинен мати коліщатка і ручку. Залежно від особливостей конкретної моделі, коліщаток може бути 2 або 4, але в будь-якому випадку краще, щоб вони були силіконовими, так як пластикові видають багато шуму і не дуже надійні в експлуатації.

Правила провезення ручної поклажі в найбільш популярних авіалініях

Недорогі квитки в наш час - це вже не рідкість, але важливо знати, що багато лоукостерів використовують перевезення багажу в якості джерела заробітку і, якщо ви не хочете переплачувати за зайві кілограми або залишати половину своїх речей прямо в аеропорту, варто розглянути деякі правила.

Так, наприклад, популярний лоукостер Ryanair з 1-го листопада поточного року вводить нові умови провезення ручної поклажі, які ще більше обмежать пасажирів. Згідно з новими правилами, кожному пасажиру дозволено взяти в якості ручної поклажі тільки один предмет, габарити якого не перевищуватимуть встановлені габарити - 40х20х25 см. Якщо ж ви заздалегідь оплачуєте послугу пріоритетної посадки, вартість якої 6 євро або платите 8 євро за багажний збір, то допустимі параметри ручної поклажі збільшуються до 55х40х20 см і 10 кг ваги.

Інша популярна авіакомпанія Wizzair встановила для ручної поклажі наступні заходи: 55х40х23 см. А за умови оплати послуги WIZZ Priority додатково можна взяти з собою ще одну невелику сумку, габарити якої не перевищують 40х30х18 см.

З огляду на жорсткість вимог, задуматися про розмір валізи, який ви плануєте перевозити в якості ручної поклажі варто ще на етапі вибору і покупки. Тому рекомендуємо заздалегідь ознайомитися з вимогами всіх авіаліній, якими ви користуєтеся і використовувати для вибору каталог - https://vseceni.ua/ct/6221/?ff=49163 в якому відібрані кращі варіанти і вказані актуальні ціни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вибрати валізу ручну поклажу? Поради від Vseceni.ua*
31 серпень, 2016, 23:52