«Чорті-що, а збоку бантик»: думки гостей про «Ніч в Луцькому замку»

«Чорті-що, а збоку бантик»: думки гостей про «Ніч в Луцькому замку»
Чимало гостей фестивалю, влаштованому з нагоди Дня міста, залишилися невдоволеними програмою та організацією заходу.

Нагадаємо, що арт-шоу «Ніч у луцькому замку» відбувалося з 8 на 9 вересня у рамках заходів з відзначення 933-ї річниці міста Луцьк.

Своїми думками з приводу дійства, гості фестивалю ділилися з Інформаційним агенством ВолиньPost.

Зокрема лучани стверджували, що очікували більше цікавих дійств, мистецьких зон та ретельнішої організації.

Волонтер руху фронтових стоматологів «ТриЗуб дентал» Віктор Міщук розповідає, що на фестиваль приїхав за рекомендацією друга, який вже кілька років відвідує «Ніч у Луцькому замку» та залишився розчарованим.

«Мені мій друг дав рекламу цього заходу, бо бував на фестивалі раніше. Казав, що буде шоу ковалів, будуть гончарі, якісь інші майстри. Мене це дуже зацікавило. А тут нічого цього немає. Я запрошував ще своїх друзів з «ТриЗуб дентал» приїхати на фестиваль. Це добровольці, волонтери, які в АТО вже більше трьох років лікують зуби. Я їх запросив і я радий, що вони все-таки затрималися в Буковелі і не приїхали, бо мені було б соромно», – зізнався пан Віктор.

Незадоволеним відсутністю майстрів залишився і гість з міста Ратного:

«Я коваль, я сюди приїжджаю ще з 2011 року. Оці ангели, мабуть, найкраще, що тут є. Але де гончарі? Де ковалі? Хоч бери і сам роби шоу».

Без великого ентузіазму розповідає про відпочинок на фестивалі молодь. Дівчата кажуть – з 9 вечора і аж до опівночі не мали чим себе зайняти.

«Отой класичний концерт, який триває вже стільки часу, варто було б чимось розбавити. Бо там хтось сидить слухає, а далі по території нічого цікавого не відбувається», – поділилася враженнями Оксана.
Окрім того дівчина додає – ціна вхідного квитка занадто висока з огляду на наповнення фестивалю.

Більшість відвідувачів зізнаються – вподобали фаєр-шоу та 3Д-мапінг. А от присутність ангелів на стінах була зрозумілою також не для всіх.

«Ми прийшли відразу, коли почався перфоменс. Я вже кілька років хотіла потрапити на фестиваль, але все не виходило бути в місті на той час. Чесно кажучи, мені не дуже сподобалися ангели, я не зрозуміла до чого вони були на середньовічному фестивалі. Але 3Д-мапінг був дуже крутий. На замку він виглядав грандіозно», – розповіла Софія.

Дехто з відвідувачів пішов ще на середині фестивалю. На запитання, чому так рано покидає святкування, чоловік відповів коротко і лаконічно: «Бо то чорті що, а збоку бантик».

Проте, чимало лучан залишилися задоволеними від відвідин «Ночі у Луцькому замку». Для декого фестиваль таки став «приємним відкриттям», бо побачити такі інсталяції навіть не сподівалися.
«Я думаю, що за такими фестивалями майбутнє і вони повинні бути. Луцьк дуже гарне європейське місто, яке має проводити такі фестивалі, яке повинне себе показувати в Європі і в яке повинні приїжджати люди з інших міст та інших країн», – поділилася думками про захід пані Юля.

Окрім того, лучани стверджують – незважаючи на погану погоду та деякі промахи організаторів, самі створили собі настрій, бо зустріли багато знайомих, весело провели час та чудово відпочили від роботи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Доволі суб'єктивна думка. Організатори та виконавці дуже старалися і свято вийшло дуже європейським, на кшталт святкувань днів міста у Польщі чи Німеччині, тому казати, що щось було не так було б великою невдячністю по відношенню до всіх хто приняв активну участь в створенні неймовірної атмосфери. А те що молоді не вистачало драйву, то за ним вона регулярно ходить в інші заклади з дуже голосною та одноманітною попсою де й одибілюється а потім не розуміє що таке справжнє, живе мистецтво, яке може скоро зникнути завдяки засиллю бездумного шоу бізнесу. З Днем міста Луцьк!
Відповісти
Жаль, що Ви панове журналісти ось так легким розчерком пера зневажили роботу багатьох артистів, які подекуди так не просто, здалеку добирались до Луцька з інших областей, щоб долучитись своєю працею до святкування Дня Народження Вашого ж міста. Збирайте і надалі суб'єктивний негатив, мабуть тільки на це ви й здатні.
Відповісти
Журналісти і відвідувачі праві, як ніколи!
Організація нікчемна, великі паузи до години часу тягнулися, перфоманси не зрозумілі взагалі, що хотіли цим сказати? Люди на ходулях з факелами палять місто, церкви, це хто придумав?
Ангели тут були, як ведмеді минулого року, щось там ходить і світиться, а до чого воно в замку, ніхто не знає. Може той гігантизм пустовіту чи поліщуку подобається, якщо другий рік поспіль однакову дурню роблять? Ідиотизм.
На сцені екран гарно показував, але чогось одну заставку майже весь час, а маленькі чомусь показували події, та все якось розмите і кольори не природні. Економили, чи що?
А ось 3Д-мапінг не новий, його вже показували в 2013 році, в мережі є відео з таким самим. Просто вирішили що люди забули і знову можна те саме впарити та ще й за 500 грн за вхід?!
В минулому році було погано, а в цьому ще гірше.
Яка влада, такі і дійства.
Відповісти
Мова не про артистів, вони свою роботу виконали на відмінно, питання саме по наповненню і самих подіях, організації і реалізації дійства.
То було схоже як на весіллі, гості чекають, а молодята поїхали фотографуватись, люди тиняються, нема чим зайнятись.
Відповісти
Укропська дерибанда не здатна працювати, тільки брехати і красти вміють, навіть 3Д-мапінг використалий той, що ще Романюк робив в 2013 році, ось порівняйте https://www.youtube.com/watch?v=uyNeNLCXito
Який сором!
Відповісти
А що можна сказати про телебачення. Аверс який вів пряму трансляцію, цей телеканал змінивши обличчя, студію і дизнайн відеороликів й надалі залишиться рівня міста. Йшло чудове виконання тенорів, а вони розказували, що запросять їх на розмову і детально розказували, що саме будть питати ...
Відповісти
В який жах перетворили "Ніч у Луцькому замку"!
Не зрозумілий формат свята зовсім.
Просто різні колективи звели під один дах і наказали - грайте, світіться, літайте, ходіть, паліть вогонь?
Це виглядало дивно, довго і не зрозуміло.
Ми з подругами очикували, що врахують помилки минулого року, але помилились - зробили ще гірше.
Це просто фіаско!
Відповісти
Чеговий раз укропські дєятєлі обісралися, навіть фестиваль на рівні організувати не здатні, що вже про місто казати, деградація.
Відповісти
Чудовий замок, а от туалет жахливий. Відвідував 'Ніч у Луцькому Замку' 2018 - організація жахлива. Все проходило з запізненням на 1-2години. Оплатили екскурсію на яку через 2години так і не попали тому повернули квитки. Хедлайнер дійства гурт 'Онука' виступав з запізненням півтори години. Куліш в казані, борщ в казані, плов в казані, свинка на вертелі і так далі ... одним словом все те що було декілька років тому назад і створювало незабутню атмосферу середньовіччя - цього всього в 2018 році не було. Це просто жах ... Як так можна було спортити таке дійство? ((( Як би не Онука то можна було б встрілитись від нудьги.
Відповісти
Зробили захід для тих кому за 60... Тільки питання чи цей контингент прийде на ніч )))
Відповісти
Та то робили пустовіт і гнатів, вони із совка досі не вилізли, що від них хотіти?
Ось і результат.
Відповісти
Ось в таку "Ніч в замку" скоро перетвориться і Луцьк!Якщо,звичайно,лучани за ЦИХ проголосують.
Відповісти
Абсолютно не виправдані сподівання. З кожним роком все гірше і гірше, з такими кєровниками місту дійсно скоро кінець, перенесуть обласний центр в Рівне або Ковель.
Відповісти
Бездарність у всій красі, непрофесіоналізм, відсутність єдиої режесури, безглузді перфоманси - це ніч у замку.
Треба було з башти на одному тросі пустовіта спускати, а на другому поліщука і щоб вони залітали зразу у вогняне шоу - ото би був перфоманс!!

Відповісти
Останні новини
«Чорті-що, а збоку бантик»: думки гостей про «Ніч в Луцькому замку»
09 вересень, 2018, 11:23