Луцьких машрутників не карають за вимкнені GPS

Луцьких машрутників не карають за вимкнені GPS
У Луцьку водії маршруток фактично не несуть відповідальності, якщо у їхньому транспорті не працює GPS-трекер.

Про це 19 вересня під час засідання постійної комісії Луцькради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов.

А засіданні комісії йшлося про впровадження безготівково розрахунку у луцькому транспорті, запровадження якого візьмуться вже наступного року. За словами Степанова, у валідатори, які мають встановити у транспорті, дозволить контролювати обсяги сплати, а також матимуть функцію відстежування маршруту - можна буде навіть переглянути швидкість руху маршрутки та чи зупинявся транспорт на певній зупинці.

Депутат Богдан Богонос зауважив, що наразі часто трапляються, що у маршрутках відмикають GPS-трекери.

Депутат одразу ж відкрив систему «МАК» і продемонстрував – на маршруті №2 та №17 не було жодного транспортного засобу. Тому він поцікавився, чи несуть відповідальність перевізники, та як буде працювати майбутня система валідаторів.

«На сьогодні фінансових штрафних санкцій щодо перевізника, що на якомусь транспортному засобі не працює навігація, немає», - відповів Степанов. Однак у майбутньому, при переведенні транспорту на безготівковий проїзд, водії не матимуть доступу до трекера, функцію якого має виконувати валідатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивно! А чому не несуть відповідальність? У договорі це не прописано? Ну тоді нехай несуть відповідальність чинуші якщо про це не подбали, вираховують нехай зі своїх премій!!!
Відповісти
При підвищенні ціни за проїзд з 2 до 3 грн чи з 3 до 4 грн. це було чи не основною мотивацією перевізників. Так як їм потрібно їх встановити і обслуговавати. А сьогодні їх пох... на GPS Головне,що тарифи на проїзд підняли, а зручність пасажирів це таке))) Другорядне.
Відповісти
Створював петицію на рахунов внесення змін у договір з перевізником про відповідальність за вимкнені GPS, петиція не набрала необхідних 300 голосів але відповідь я все таки отримав на електронку.
Сказано першим заступником Григорієм Недопадом що відповідальність ніби то є, і за системні порушення договір з первізником може бути розірвано, і кожного дня управління транспорту проводить контроль випуску транспортних засобів на лінію, а на засіданнях комітетів розглядаються звіти перевізників по данному питанню. Але чомусь з жодним договір не розірвали і ніяк на результат роботи то не вплинуло( нажаль.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку демонтують парник
19 вересень, 2018, 12:25
Луцьких машрутників не карають за вимкнені GPS
19 вересень, 2018, 12:22