Держава має витрачати на «Доступне житло» не менше мільярда на рік, – Андрій Разумовський*

Держава має витрачати на «Доступне житло» не менше мільярда на рік, – Андрій Разумовський*
Зміни у програмі «Доступне житло» позитивно вплинуть на можливість українців придбати квартири за умови достатнього фінансування з боку уряду.

Таку думку висловив волинський забудовник, директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський, - пише Перший.

Нагадаємо, днями уряд вніс зміни до програми «Доступне житло». Серед них – встановлена вартість 1 кв м доступного житла, яка не повинна перевищувати граничну, запровадження механізму розподілу коштів між регіонами пропорційно до чисельності населення, встановлення 50% рівня компенсації вартості житла для переселенців та учасників АТО, скасування необхідності перевірки забудовника – учасника програми та інші зміни.

«Є цілий ряд позитивних змін у програмі. Вимоги до ціни житла стали відповідати ринковим. Скасували потребу для забудовника проходити перевірку у міжвідомчій комісії – тепер учасник програми сам може вибирати, де купувати житло. Покращення умов участі для переселенців і учасників АТО – теж серйозний крок вперед» - каже Андрій Разумовський.

Втім, додає забудовник, держава на програму «Доступне житло» повинна витрачати не менше 1 мільярда гривень на рік. Тільки тоді можна програма може повноцінно запрацювати, адже і квартирні черги швидше рухатимуться, і забудовники зможуть чіткіше планувати свою роботу.

«Навіть якщо до кінця року заплановані раніше кошти виділять – це дасть учасникам програми можливість купити на Волині не більше 6-7 квартир. Самі розумієте, цього мало», – наводить приклад забудовник.

«На ремонт доріг, наприклад, уряд виділив 56 мільярдів гривень. Конфедерація будівельників України просить, аби на «Доступне житло» виділяли хоча б один мільярд. Тоді буде рух вперед», – каже Андрій Разумовський.

Директор будівельної компанії «Інвестор» резюмує:

«Програма Доступне житло» важлива не просто для забудовників і молодих сімей. Вона – запорука того, що молоді спеціалісти перестануть виїжджати за кордон. Адже неможливість купити житло – одна з основних причин того, чому українці загалом і волиняни зокрема виїздять в Європу».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Андрійко правильно мислить. Якщо люди не спроможні купувати те що він набудував, то потрібно найти клієнта в особі держбюджету.
Відповісти
Кошти постачальникам поверни, а то стаєш аферистом
Відповісти
Останні новини
Держава має витрачати на «Доступне житло» не менше мільярда на рік, – Андрій Разумовський*
14 жовтень, 2018, 08:46